Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Segítséget kapott Kosztáné

Apátfalva - Kamatmentes hitelt ajánlott az önkormányzat az apátfalvi Koszta Józsefnének, aki szeretné visszaköttetni otthonába az áramot. Ez a pénz azonban kevés. Miután a segélyszervezetek elutasították, most a család összefogásában bízik.
– Úgy tűnik, nincs más megoldás, a rokonaimtól kell segítséget kérnem, pedig őket sem veti fel a pénz – mondta szomorúan az apátfalvi Koszta Józsefné, aki szeretné, ha újra lenne áram a lakásában.

Megírtuk: még ősszel lekapcsolták a hálózatról, mert amikor kérte, hogy vizsgálják át a ház vezetékeit, egy korábbi áramlopás nyomát fedezték fel, a megbontott vezeték pedig tűz- és balesetveszélyes volt. Kosztáné azt mondta, a szabálytalan vételezéshez nincs köze, az valószínűleg a házban korábban lakott albérlők műve. Lapunkhoz azért fordult, mert bár a feltételezett áramlopás miatt korábban rá kirótt kötbért a társaság elengedte, a visszacsatlakozás költségére küldött 296 ezres csekket egyben nem tudja befizetni. Részletfizetést szeretett volna, az EDF DÉMÁSZ azonban lapunkat úgy tájékoztatta, üzletszabályzata értelmében a bekapcsolás csak akkor történhet meg, ha ez az összeg – azaz a csatlakozó helyreállításának és a mérőszekrény kialakításának költsége – teljes egészében beérkezik az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. folyószámlájára.

Kosztáné ügyében azóta annyi előrelépés történt, hogy mint Szekeres Ferenc apátfalvi polgármestertől megtudtuk, az önkormányzat 120 ezer forint kamatmentes kölcsönt ajánlott, amit 6 hónap alatt kell majd törlesztenie. A falu a teljes összeget azért nem tudja meghitelezni, mert 6 hónapnál hosszabb futamidejű kölcsönt nem nyújthat, ha viszont a közel 300 ezer forintot kellene ennyi idő alatt visszafizetnie, a megélhetésre már nem maradna pénze – közmunkásként ugyanis 50 ezres jövedelme van csak. Kosztáné persze ennek a segítségnek is örül, kérdés azonban, mi lesz a hiányzó összeggel.

Mint lapunknak elmondta, több karitatív szervezetet megkeresett a segítség reményében, de mindenütt elutasították. Megjegyezte: megdöbbentő, hogy kóbor kutyákat segíteni van pénz, de ő, aki még az unokáját is neveli, nem kap támogatást. Ezek után nem maradt más lehetősége, megpróbálja a még szükséges közel 180 ezer forintot családi összefogással előteremteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportcipőfa a makói piacon

A süttőlapockai fúrótoronynál a szokásos gázömlést követően nem kőolaj, hanem töméntelen mennyiségű teniszcipő lövellt az ég felé. Tovább olvasom