Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Senkinek sem kellett a makói Korona

Eredménytelenül zárult a makói Korona bérbeadására kiírt pályázat: a belváros talán legszebb, vendéglőnek és irodáknak otthont adó épületéért nem jelentkezett senki. Az önkormányzat hamarosan újra meghirdeti.
Bár néhány érdeklődő jelentkezett, végül egyikük sem nyújtott be pályázatot a makói Koronára a nemrégiben lejárt határidőig. Mint korábban megírtuk, a belváros szívében álló, néhány évvel ezelőtt pazar módon felújított épületegyüttest havi hatszázezer forintért lehetett volna kibérelni öt évre, de külön az éttermet és a konyhát is megkaphatta volna bárki havi négyszázezerért, az ajánlat viszont, úgy tűnik, nem volt elég csábító.

Az éttermet jelenleg egy helyi vendéglátós, az Autós csárda tulajdonosaként is ismert Szabó Sándor üzemelteti – egy ideje már csak jelképes összegért, hogy ne legyen zárva a makói főtér legelegánsabb vendéglátó helye. Négy éve vette bérbe, nagy lelkesedéssel és negyven évi vendéglátós tapasztalat birtokában fogott a munkához és ennek eredményeként elkezdtek visszatérni azok a vendégek, akik elszoktak innen, amíg évtizednyi ideig romos állapotban, zárva volt, ám kiderült: a pompás épület rezsiköltsége nagyon magas. Szabó Sándor ezt már nem tudta vállalni; előbb bérletidíj-csökkentést kért, majd idén januárban bejelentette, csak addig vállalja a további fenntartást, amíg a város új bérlőt nem talál.

Az eredménytelenül zárult pályázatot hamarosan újabb kiírás követi. Mint Dévényi Zsuzsától, a vagyoncsoport vezetőjétől megtudtuk, a hivatalban egyelőre gondolkoznak, mit változtassanak a korábbi feltételeken, de legkésőbb a következő testületi ülésig nyilvánosságra hozzák a felhívást.

A Korona étterme is működik tovább, bár Szabó Sándor lapunknak úgy nyilatkozott: az üzemeltetést csak addig tudja vállalni, amíg a rezsiköltségek ezt megengedik. Annak örülne a legjobban, ha mihamarabb új gazdára találna a vendéglő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendőrfőkapitány nem számít újabb zavargásokra

Nem számít újabb utcai zavargásokra október 23. és március 15. után Bene László országos… Tovább olvasom