Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Serpenyőlopással gyanúsítják a makói hatvannégy vármegyést

Makó - „Csak poén volt" – ezt mondta az a 29 éves férfi, akit a makói Deák Ferenc utcában serpenyőlopáson értek. Az MTI információja szerint a gyanúsított a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) makói elnöke, aki korábban már volt büntetve.
Nem tagja a vezetőségnek

Magvasi Adrián, a HVIM elnökségi tagja az MTI-vel azt tudatta: T. Csaba nem az országos vezetőség tagja a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomban. A szervezet honlapján reggel ugyan még a vezetőségi tagok között szerepelt, de Magvasi szerint tévesen.

– Szerintem ha valakihez hajnal 3-kor bemegy egy vadidegen, az nem egy jó poén. Szerencséje van a tettesnek, hogy épségben lejutott – mondta lapunknak az a férfi, aki tetten érte a különös lopás elkövetőjét. Nevét, arcát nem vállalta. A rendőrség közleménye szerint a Deák Ferenc utcai lakó vasárnap hajnalban arra ébredt, hogy a házuk falánál lévő állvány irányából hangokat hall. Az ablakon kinézve egy férfit látott, akinek a kezében egy serpenyő volt. Felelősségre vonta, mire a konyhai eszközt a nyitott ablakon keresztül visszakapta. Az elkövető annyit mondott: csak poén volt – a feljelentés adatai szerint azonban a lakásból készpénz és Zsolnay-porcelán is eltűnt. A lakó nekünk azt is elmondta: az ablak nyitva volt.

A szomszédos söröző egyik rendszeres vendége lapunknak azt mondta, a tettes egy társasággal ott szórakozott, a többiek meg is hívták egy sörre. Miután az illető ezt elfogyasztotta, felpattant, majd átment a szomszédos épülethez, és felmászott az állványzatra, egészen a második emeletig. A veszélyes mutatványt hangos nevetés kísérte. A makói nyomozók még az esti órákban azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 29 esztendős T. Csabát, akit elfogtak. A férfi részben beismerte a bűncselekmény elkövetését. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását lopás vétsége miatt.

Az MTI információja szerint a gyanúsított a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) makói elnöke, aki garázdaság miatt már volt büntetve, 2011 decemberében pedig a Csongrád Megyei Bíróság jogerősen két év – végrehajtásában öt évre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

DK–Jobbik-csörte

A történtekkel kapcsolatban a Demokratikus Koalíció 4. választókerületi szervezete közleményt juttatott el lapunkhoz, amelyben többek között azt írják, megdöbbentek azon, hogy lopott serpenyőben sütögetné gesztenyéjét a Hatvannégy Vármegye makói elnöke. Emlékeztettek rá: a mozgalmat a 2006-os tévéostrommal elhíresült Toroczkai László alapította, jelenlegi elnöke pedig Zagyva György Gyula, a Jobbik volt parlamenti képviselője, illetve hogy a szervezetet tavaly 38 millió forinttal támogatta a Jobbik pártalapítványa. „Bízunk benne, hogy a Jobbik makói szervezete elhatárolódik T. Csaba tettétől, és nyilvánvalóvá teszi, hogy nincs kapcsolata az elkövetővel" – zárul a közlemény. Kiss Attila, a Jobbik helyi elnöke lapunknak azt mondta, nincs kapcsolatuk T. Csabával, és mint minden bűncselekményt, ezt is elítélik, és elhatárolódnak tőle.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

11 személyt károsított meg a makói csaló

A 40 éves N. Attilát őrizetbe vették, kihallgatását beismerő vallomást tett. Tovább olvasom