Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Sérült gyerekeknek szeretnének hintát

Sérült gyerekeknek szeretnének hintát
Makó- Hamarosan egy makói játszóteret is felszerelhetnek olyan játékokkal, amelyeket mozgáskorlátozott gyerekek is használhatnak. Kovácsné Bozsár Enikő tudja, milyen rossz az érintett szülőknek, hiszen az ő öccse sem tudott a többiekkel együtt játszani.
– Amikor az öcsém, Janó még kicsi volt, csak úgy tudtam hintáztatni a játszótéren, hogy én ültem a hintába, és az ölembe vettem – meséli Kovácsné Bozsár Enikő. Mivel testvére révén maga is érintett, azzal az ötlettel kereste meg lapunkat: jó lenne, ha telepítenének valamelyik makói játszótérre olyan játékokat, amiket mozgáskorlátozott gyerekek is használhatnak.
Kovácsné Bozsár Enikő a Petőfi parki játszótér egyik hintájánál. Szeretné, ha a mai mozgássérült gyerekeknek jobb lenne, mint annak idején az öccsének volt. fotó: Szabó Imre


Azt mondta, azért állt a nyilvánosság elé a kéréssel, mert bár az öccse már tizenéves, a városban sok olyan gyerek van, aki örülne a lehetőségnek – ez ügyben viszont Makón semmi sem történt. – Fájó emlék, hogy Janó sokszor csak nézhette a többi, önfeledten játszó gyereket – mondta.
Vásárhelyen már van

A megyében jelenleg egyetlen helyen, Hódmezővásárhelyen, a Csodaház Foglalkoztató Központ és Fejlesztő Iskola udvarán vannak mozgáskorlátozott gyerekek számára kialakított játékok. Az akadálymentes játszóteret 2012-ben építették – többek között olyan hinták is vannak, mint amilyet Makón szeretnének.

A jelenleg babát váró, egyébként személy- és vagyonőrként dolgozó Enikő közvetítésünkkel találkozott Weszelyné Véghseő Henriett önkormányzati képviselővel (Fidesz), aki azt mondta, hamarosan önálló képviselői indítványt tesz ilyen játékok beszerzésére. Egy katalógusból ki is választottak kettőt, az egyik egy 2 milliós hinta, amire rögzíthető a kerekesszék, a másik pedig egy hasonló forgó 1,4 millióért.

A képviselő szerint ezeket a Petőfi parki játszótéren kellene elhelyezni, mert az a legnagyobb a városban, hely van bőven, és az is fontos, hogy a sérült gyerekek egy közösségben játszhassanak ép társaikkal.
Igyekeznek pályázati forrást keresni, de ha nem sikerül, az önkormányzat saját pénzéből vagy támogatók segítségével valósítják meg az elképzelést.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kockás ingben tiltakozik a makói pedagógus

Kockás ingben tiltakozik a makói pedagógus
Kockás inges képpel tiltakozik Horváthné Oláh Mária makói pedagógus a volt felsőoktatási államtitkár kijelentése ellen. Tovább olvasom