Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Sikeres a makói fesztivál

Még két előadást láthat a közönség a makói operettfesztiválon: szerdán a Csúnya lányt, szombaton pedig A kölcsönkért kastélyt. A rendezvény idei újdonsága a lelátó, változatlan viszont a költségvetése – hatmilliós, mint az elmúlt három évben.
A Csárdáskirálynőt hosszan tartó vastapssal hálálta meg a közönség. Fotó: Szabó Imre
Az operettfesztivált Makón ötödször rendezik meg. A rendezvény hagyományainak megfelelően idén is élő zenével kísért, parádés szereposztással, pompás jelmezekkel és díszletekkel emlékezetessé tett előadások szórakoztatják a közönséget a Hagymaház szabadtéri színpadán: a vasárnap esti, klasszikusként számon tartott Csárdáskirálynő után szerdán a Csúnya lányt, szombaton pedig A kölcsönkért kastélyt láthatják az érdeklődők este nyolctól. A Csárdáskirálynőt – más szereposztásban persze – már láthatta a közönség, méghozzá az első operettfesztiválon, a másik kettő viszont teljesen új darab. Az első előadást a háromezres létszámú közönség hosszan tartó vastapssal köszönte meg. Várhatóan hasonlóan telt házas lesz a két új darab is, hiszen az ingyenes jegyeket már az utolsó szálig elvitték a Hagymaház portájáról.

A nézők vasárnap már jóval az előadás előtt elkezdtek gyülekezni a Hagymaház körül – voltak, akik kispárnákkal, pokróccal, kabáttal felszerelkezve érkeztek, készülvén az esetleg hűvösebbre forduló időre. A már nyugdíjas Baranyi Istvánné összesen tízfős, rokoni társasággal érkezett. Mint elmondta, már a fesztivál legelső előadásán is ott volt és mindig nagy izgalommal várja az eseményt, a műfaj nagy rajongója. Eddig minden darab elnyerte a tetszését. A makói rendelőintézetben főorvosként dolgozó Bárdos János úgy nyilatkozott lapunknak, nagyszerű, hogy egy ekkora városban ilyen produkciókat láthat a közönség. Ő egyébként a Makói Muzsika programsorozatán is részt vett tavaly.

Bálint Márta, a rendezvényt szervező Közművelődési Kht. igazgatója lapunknak elmondta: a produkcióban nagyon sok munka fekszik – a szerződéseket például még tavaly novemberben-decemberben kötötték meg a fellépő művészekkel a produkciókra. A mostani fesztiválidény újdonsága az ezerötszáz férőhelyes lelátó. A közönség visszajelzése szerint nem meredek, kényelmes és kiválóan látható és hallható innen minden, ami a színpadon történik. Ráadásként a szabadtéri színpad előtti tér díszburkolatot és elegáns világítást is kapott. Az idei operettfesztivál költségvetése hatmillió forint – ugyanúgy, mint az elmúlt három évben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kevés utasért is harcolni fognak

Nemrég még a szárnyvonalak felszámolását tervezte a MÁV, most meg nemsokára Makó és Újszeged között… Tovább olvasom