Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Sikeres a maroslelei Okos Falu program

Maroslele - Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a lapunk részvételével szeptemberben indult maroslelei Okos Falu program: a Vodafone által ajándékozott táblagépek és a használatukat segítő tanfolyam szinte új világot nyitott ki a résztvevők előtt.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

– Nagyon tetszik a tanfolyam, sokat tanultam, ami a hasznomra válik – mondja a maroslelei általános iskola nyolcadikos diákja, Papp Cintia Virág. A netezés korábban sem volt tőle idegen, de eddig laptopot használt, ráadásul nem sok mindenre: főként közösségi oldalakat látogatott, illetve játszott. A tablet használata, illetve a suliban zajló felhasználói kurzus szinte új világot nyitott ki előtte. Megírtuk: a Vodafone a helyi önkormányzattal és lapunkkal összefogva szeptemberben indította Maroslelén az Okos Falu programot, amelynek keretében a távközlési cég 30 korszerű, mobilinternettel felszerelt Samsung Galaxy Tab2 táblagépet ajándékozott az általános iskolának, mi pedig 4 hónapon át tartó tanfolyammal csatlakoztunk, amelynek során felnőttek és gyerekek tanulhatják meg kezelni a tableteket és okostelefonokat, emellett segítséget kapnak az interneten való eligazodáshoz, az online kereséshez és ismeretszerzéshez.


Cintia számos új lehetőseéget ismert meg a táblagép használata közben.  Fotó: Szabó Imre
Cintia számos új lehetőseéget ismert meg a táblagép használata közben.
Fotó: Szabó Imre

Az azóta eltelt időben a programban részt vevő 30 diák a heti kétszer 45 perces délutáni foglalkozások hatására megtapasztalta, hogy a közösségi szolgáltatások a szórakozáson túl a látókör szélesítésében, a tanulásban és a vállalkozási munkában hasznosíthatók. Megismerték többek között a Facebookot mint marketingeszközt, a Google Térkép, a Google Föld, a Google Fordító, a Google Sky, a Dropbox szolgáltatást, a mobil eszközökkel való fotózást és szerkesztést, a Panoramio oldalon való fotófeltöltést, az élő közvetítést a Ustream rendszerével, és hamarosan megtanulnak szócikket szerkeszteni a Wikipedia lexikonban. Cintia számára legemlékezetesebb a Ustream, a sok alkalmazás és játék megismerése, de a YouTube-videomegosztást is gyakran használja – a neten olvasta el a Légy jó mindhaláligot, és filmen is megnézte. Sok fotót is készített. Azt mondja, ha vége lesz a képzésnek, megpróbál egy saját táblagépet beszerezni.

Videó a Facebookon

Mától látható a facebook.com/marosleleokosfalu címen az a videomontázs, amely a falu „névjegye" lesz a közösségi oldalakon. A címe: „Az én Maroslelém". Játékra várunk mindenkit: mozgósítsák ismerőseiket, osszák meg minél többször a faluról szóló videót, és gyűjtsenek rá minél több lájkot! Ha december 5-éig sikerül a kitűzött számú lájkot összegyűjteni, a falu Mikulás-ünnepségére Joulupukki, azaz maga a finn Mikulás hoz majd ajándékokat, amelyeket partnerünk, a Vodafone Magyarország ajánl fel játékunk számára. „Az én Maroslelém" beküldői között pedig kisorsoljuk a Vodafone Magyarország díját, egy Samsung Galaxy S4-es prémium mobiltelefont.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Interneten választották ki, hová törjenek be

A maroslelei önkormányzat raktárépületébe tört be három férfi, mezőgazdasági kisgépeket vittek el. Tovább olvasom