Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Sikeresen lezajlottak az őszi érettségik Makón

Makó - Több éves hagyománya van már, hogy néhány tantárgyból előrehozott érettségit tesznek a középiskolások. Idén ősszel több mint 130 maturáló tette le érettségijét a makói József Attila Gimnáziumban.
Sikeresen véget értek az őszi érettségik Makón. A város diákjai egy vizsgahelyen, a József Attila Gimnáziumban szóbeliztek a hétvégén. Összesen 134 vizsgázó tett közép vagy emelt szinten vizsgát, a legtöbben előrehozottként érettségiztek néhány tárgyból. A maturálók között akadtak olyanok is, akik már korábban megszerezték érettségi bizonyítványukat, de most javítani vagy szintet emelni szerettek volna. Ezen kívül néhányan a felnőttképzés keretein belül tették le érettségijüket.

Sikeresen lezajlottak az őszi érettségik Makón.
Sikeresen lezajlottak az őszi érettségik Makón.

A makói diákok körében a földrajz, az angol nyelv, a magyar nyelv és irodalom, és az informatika a legnépszerűbb vizsgatárgyak, de ezek mellett médiából, biológiából, kémiából, valamint fizikából is voltak szép számmal vizsgázók. Sőt idén már testnevelésből is maturált egy diák. Martinuszné Korom Gabriella, igazgatóhelyettes úgy véli, a diákok tudatosan készülnek az érettségire és az ezzel együtt járó felvételire. - Feladatuk megkönnyítése céljából több tárgyból hamarabb tesznek érettségit, hogy tizenkettedik végén már csak a legfontosabbra koncentráljanak, esetleg emelt szinten vizsgázzanak a felvételi tárgyból - fogalmaz. A diákok többsége is úgy gondolja, jobb túlesni több részletben az érettségin, hiszen májusban már csak három-négy tárgyra kell készülniük.

Többnyire középszinten maturáltak a tanulók, de voltak olyanok is, akik emelt szinten bizonyítottak. Történelemből például korábbi „Tehetséges diák" sorozatunk egyik szereplője, Zeitler Ádám vizsgázott emelt szinten. Az ifjú történész 100 %-ot kapott szóbeli feleletére, ezzel együtt a vizsgabizottság dicséretét is megkapta. Nemcsak őt részesítették dicséretben, hiszen a gimnázium másik 38 tanulója is kiérdemelte ezt az elismerést feleletükért.

Olvasóink írták

  • 1. papika56 2012. november 28. 18:08
    „Gratulálunk nekik!
    Sajna nincs szükség a tanult főre, minél bunkóbb, annál jobb, ne gondolkodjon, csak mint egy rabszolga dolgozzon.
    orbán és bandája tett róla --hogy az egyetemek..főiskolák minél kevesebb diákot tanítsanak, itthon úgyse lesz munkájuk szegényeknek.
    Gazdag szülő --bunkó gyereke tanul. míg a szegény ..de okos --csak szeretne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkérdeztük az olvasót: szelektíven gyűjti-e a hulladékot?

Ezúttal arról faggattuk makói olvasóinkat, hogy szelektíven gyűjtik-e a hulladékot? Tovább olvasom