Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Sikeresnek ítéli körjáratát a makói ellenzék

Makó - Érdemes volt tavaly végigjárni az önkormányzati kötődési intézményeket Makón – állapították meg a városi ellenzéki képviselők. Tegnap visszatértek két, tavaly már felkeresett helyszínre, és most jobb körülményeket találtak, mint akkor. Szerintük ez a látogatásoknak és az azokat övező médiafigyelemnek is köszönhető.
Ellenzéki képviselőtársaival bő egy esztendeje látogatja sorra az önkormányzathoz valamilyen módon kötődő intézményeket, társaságokat Márton Imre – úgy tűnik, nem hiába. Tegnap ugyanis Orosné Spák Hedvig, Gilicze János és Kovács Sándor társaságában két olyan helyen járt, amit korábban már felkeresett, és mind a központi konyhán, mind a városszéli gyepmesteri telepen jobb körülményeket talált, mint egy évvel ezelőtt. Úgy vélte, az, hogy a korábban tapasztalt hiányosságok kijavítása megkezdődött, a képviselői vizitnek, illetve az azt övező médiafigyelemnek is köszönhető.

Erre szerinte jó példa a Kommunális és Közbeszerzési Kht. által üzemeltetett, három éve átadott központi konyha, amely egyebek mellett a város óvodáit, iskoláit és idősotthonait látja el meleg élelemmel. Egy évvel ezelőtt megdöbbentő kivitelezési hiányosságokkal találkoztak a képviselők: a légelszívó berendezés teljesítménye például nagyon gyenge volt, a szárazáruraktár plafonja beázott. Most örömmel tapasztalták, hogy a raktár mennyezetén már nincs vízfolt, a szellőző hibáját megvizsgálva pedig kiderült, mi okozza a problémát, és már csak egy alkatrészt várnak a javításhoz. A társaság első embere, Nagy Nándor azt mondta, ezeket a hibákat ráadásul a kivitelező javította, illetve javítja garanciális munkaként, külön pénzébe tehát ez nem kerül a városnak.

Márton Imre nem zárta ki, hogy más, korábban felkeresett helyeket is meglátogatnak újra, ugyanakkor az a tervük, hogy a jövőben nemcsak önkormányzati, hanem egyéb, a város életében fontos szerepet betöltő cégeket, intézményeket is megtekintenek.

A gyeptér kerítést kap

Bár még sok a tennivaló a városszéli gyepmesteri telepen, az ellenzéki képviselők itt is tapasztaltak előrelépést – a terület például tisztább, rendezettebb, mint tavaly volt, és épül a korábban hiányzott kerítés is. A körülmények javítását ugyanakkor nehezíti, hogy erre a célra pályázati forrás nem igényelhető.

Olvasóink írták

  • 3. greencat 2008. szeptember 04. 00:32
    „Jó lenne, ha inkább azt járnák körbe, hogy miért is kell az őstermelőknek iparűzési adót fizetni, ha túllépik a 600000-s "álomhatárt"!!?? És miért még mindig 600000 a határ?? Mikor emelik már meg?? 3 vagy 4 éve már, hogy nem emelték!! Meg egyáltalán!! Mikor törlik el az őstermelőknél az iparűzési adót!!!???? Merthogy az őstermelő az őstermelő és nem vállalkozó!!!”
  • 2. Iscrak Stern 2008. szeptember 01. 09:57
    „A Mentőállomásra is el lehetne menniük. Volna mit számon kérni. Olyan a háló hogy a kutyámat se fektetném be oda.”
  • 1. gőzhenger 2008. szeptember 01. 06:24
    „Látszattevékenység az egész. Egy épkézláb javaslatuk sem volt. Pl: a Központi konyha kapacitását úgy lehetne növelni ha bezárnák az ENI konyhát és azt a mennyiséget ait az ENI főz átvenné a Központi konyha. Abba kellene hagyni a 10-200 fős rendezvények bevállalását mert azokra mindre ráfizetnek, mert magasak a rendezvényt terhelő állandó költségek. Aki ott rendel 200 fő alatt az eleve képezi a konyha veszteségét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hímes tojás lett a fertőtlenítési ügy

Csanádpalota - Két órán át faggatták a minap a 2006-os árvíz utáni fertőtlenítés körülményeiről Csanádpalota polgármesterét a megyei főkapitányságon tanúként. Tovább olvasom