Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Sokan segítenek a tízgyerekes özvegynek

Ambrózfalva - Pénzt és tüzelőt is kapott már az özvegyen maradt 10 gyermekes ambrózfalvi édesanya, akinek néhány napja gyűjtést indítottunk. Meglátogattuk a családot, és átadtuk lapunk gyorssegélyét. Gál Ildikó elmesélte: a kicsik esténként a legfényesebb csillagot keresik az égen, azt mondják, az az apukájuké.
Mint megírtuk, karácsony este tíz gyermek veszítette el az édesapját. Az ambrózfalvi Nagy Pál kétoldali tüdőgyulladásban halt meg, úgy, hogy nem érezte magát az előző napokban betegnek. A családnak egyik pillanatról a másikra változott meg az élete.

Olvasóink közül sokan átérezték helyzetüket, és többen a segítségükre siettek. Lapunk alapítványa, a Lapcom Média Alapítvány 100 ezer forintos gyorssegélyt nyújtott a családnak, amit tegnap adtunk át. Személyesen látogatta meg Nagyékat Kiss Beáta, aki Szegeden, a Vitéz utcában üzemeltet fehérneműboltot.

Gál Ildikó a gyerekekkel. A gyász még jobban összekovácsolta a családot. Fotó: Schmidt Andrea
Gál Ildikó a gyerekekkel. A gyász még jobban összekovácsolta a családot.
Fotó: Schmidt Andrea

– A Délmagyarországban karácsony előtt sok rászoruló családról jelent meg cikk. Akkor határoztam el, hogy a decemberi bevételem egy részét az alapítványnak adom, hogy valakinek segíthessek. Most, hogy megismertem az ambrózfalvi család tragédiáját, nem volt kérdés, hogy nekik van rá a legnagyobb szükségük – mondta Kiss Beáta, aki több tízezer forintot adott át Nagy Pál özvegyének, Gál Ildikónak. A családanya megilletődötten vette át az adományokat. Mint mondta, ők senkitől nem kértek segítséget, de nagyon jólesik nekik a törődés, hiszen rendkívül nehéz helyzetbe kerültek. Még a családi pótlékot sem kapták meg, ami eddig a férje nevére érkezett. Folyamatban van az átírás, de nehézkesen halad.

Várjuk a felajánlásokat

A Lapcom Média Alapítvány továbbra is várja az olvasók adományait a 12096705-01312657-00200005-ös számlaszámra. A felajánlott összegeket teljes egészében a Nagy családnak adjuk át.– Az ügyintéző azzal nyugtatott, hogy visszamenőleg megkapjuk. Ezt tudom, de nekünk addig is vannak kiadásaink. Kissé furcsa az állam hozzáállása. Igaz, van mit ennünk, hiszen még karácsony előtt vágtunk disznót. Akkor Pali még élt. De vannak kiadásaink. Hogy mást ne mondjak, sorra betegszenek meg a gyerekek ebben az enyhe időben. A múlt héten 9000, a napokban 4000 forintot költöttünk gyógyszerre – mondta Gál Ildikó.

Az édesanyától megtudtuk, mások is segítenek, ki mivel tud. Az önkormányzattól 30 ezer forint temetési segélyt kaptak és 6 mázsa fát. A térség volt országgyűlési képviselője, Mágori Józsefné a hétvégén 15 mázsa fát juttatott a családnak. Egy pitvarosi vállalkozó 10 ezer forinttal támogatta őket. Van olyan szomszédjuk, aki a favágásban segít.

– Mindenkinek köszönjük a segítségét, a részvétét. Gyökerestül megváltozott az életünk. Eddig megoszlottak a terhek a gyermeknevelésben és a házimunkában is. Én például soha nem vágtam fát, és a fűtés sem az én feladatom volt, ezeket a férjem végezte. Mondtam is a gyerekeknek, most vagy megtanulok begyújtani, vagy megfagyunk. Megtanultam. Hajnali négy óra körül kelek, mire felébrednek, addigra meleg van. Igaz, nem is tudnék tovább aludni. Ilyenkor magam vagyok a fájdalommal. Napközben a gyerekek és a napi házimunka eltereli a figyelmem a tragédiánkról. A temetőbe hetente háromszor, négyszer is kijárok. A gyerekekkel együtt hétvégén megyünk az apukájuk sírjához. Egyébként a nagyobbak rengeteget segítenek, amiben csak tudnak. Még jobban összekovácsolt bennünket a gyász.

Ildikó azt is elmondta, esténként, ha tiszta az égbolt, a gyerekekkel kimennek az udvarra, és megkeresik a legfényesebb csillagot. – Azt mondják, a legfényesebb csillag apué. Amikor főzök, mindig megemlítik, ezt apu mennyire szerette. Nagyon sokat emlegetjük. Így, ha fizikailag nem is, de lélekben velünk van – fogalmazott az özvegyen maradt édesanya.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körözött Volkswagen terepjárót fogtak Kiszomboron

A francia rendszámú Touareget a francia hatóságok körözték. Tovább olvasom