Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Sokszínű a makói zenés nyár programja

Makó - Operett, rockzene, musical – széles a választék zenéből idén nyáron Makón. A Hagymaház szabadtéri színpada mellett most a Maros-parti ifjúsági tábor is rendezvényhelyszín lesz.
Jó darab, parádés szereposztás, botladozó hangosítás – így lehet összefoglalni a makói operettfesztivál múlt hét végi előadását röviden. A Miss Amerika Csere László rendezésében újszerűnek ható, mozgalmas, szórakoztató mű, amit az amúgy is hálás makói közönség szívesen fogadott. Bár nem volt telt ház, ez bizonyára elsősorban annak tudható be, hogy tavaly úgyszólván minden előadást elmosott az eső, és a műfaj szerelmesei még mindig bizalmatlanok az égiekkel szemben. A fesztiválon egyébként egy héttel korábban a Cigányprímást tűzték műsorra, szombaton pedig a Kölcsönkért kastélyt láthatja-hallhatja a közönség a Hagymaház szabadtéri színpadán.

De nem az operettfesztivál a makói nyár egyetlen zenés rendezvénye. Hosszú évek után most először lesz rockfesztivál a városban, méghozzá július 29–30-án a hasonló rendezvények régi helyszínén, a Maros-parti ifjúsági tábor területén. Az Önként felpörögve mottóval rendezett kétnapos bulit a helyi diákönkormányzat szervezte olyan csapatok részvételével, mint az Idiot Side, a 30Y, a Shiva és a Bijou. Érdekesség, hogy belépőt nem csak pénzért lehet váltani – az önkéntes munkát végző iskolások is kaphattak. Lesz tehetségkutató, és itt mutatják be a Makó-dalpályázatra írt legjobb műveket is.

Telt ház a Miss Amerika szombati előadásánl. A szerző felvétele
A Miss Amerika szombati előadása a Hagymaház színpadán. A szerző felvétele

Nem marad el a zenei sokszínűség védjegyét magán viselő Makói Muzsika sem. Ezúttal augusztus 6. és 19. között tartják meg a Hagymaház szabadtéri színpadán, és koncertet ad a Ghymes, bemutatják a Vértestvérek és a Nem tudok élni nélküled című musicalt – utóbbit az Apostol együttes közreműködésével, legnagyobb slágereivel.

Olvasóink írták

 • 12. galuska 2011. június 29. 09:11
  „a pár nap zenei élvezetről annyit, hogy a színpad építése hetekig nem kevés zajjal jár, előadások előtt délután próba, este előadás, utána hajnalig pakolás, kalapálás, kamion berregtetés, szívesen cserélnék erre az időszakra mondjuk egy nyugis kis utcában lakóval, de nem panaszkodom,mert kibírom csak már rohadtul utálom !!!!! és megkérem a további hozzászólókat, hogy kíméljenek meg olyan kommentektől, hogy el lehet költözni. köszönöm!”
 • 11. scott1 2011. június 28. 11:25
  „"Lehetséges, hogy inkább "ő"-znek" - Nem, továbbra sem ez a jellemző! Ha valaki nevet választ, akkor azt az alapján teszi ami jellemző rá. Na az apátfalviság egyik legjellegzetesebb eltérése a környezetéből az "é"-zés... neked ebbe sikerült is alaposan mellényúlnod. Ez kb. olyan mintha Etióp kampányfilmet csinálnál csúnya nagy kövér afroamerikaiakkal, majd amikor valaki megmondaná neked, hogy közöd nincs a témához, akkor meg előhozakodnál olyan szánalmas magyarázkodással, hogy te pont a betelepült nigériaiakra gondoltál.
  3évös! Semmit sem kötelező megjegyezned, kivéve ha azt nem várják el tőled mert például a munkádhoz tartozik... illetve szerintem szabadon gondolhatsz bármire, engem legalábbis nem zavar. Legvégül elfelejtetted megemlíteni, hogy a scott család és keresztnév is, több országban (nem csak régiókban) olyan átlagos mint nálunk a Jani... Nem lennék meglepve ha több Scott élne a világon mint Skóciában.”
 • 10. szilencium 2011. június 28. 07:09
  „Látom van itt minden téma!

  Lajosbácsi!
  Együtt érzek azokkal akik az építkezés környékén laknak,különösen azért,mert nem csak építkezés,hanem előtte még nagyobb környezeti terheléssel járó bontás is volt!
  A témánál maradva.
  Egyik kommentből sem látom kiolvasni,hogy valakinek baja lenne a zenével.Értelmezési hiba?
  Viszont ha már itt vagyunk!
  Már az első színpad állításkor is felvetődött bennem,hogy mi a fenének építeni egy komplett színházat a színház udvarára?Egyébként ,maga a színpad ötlete fantasztikus ötlet,de véleményem szerint mozgásteret növelve más helyszínen kellene felállítani!Pl.:Víztorony,Tesco parkoló vagy a viszonylag ritkán lakott Teleki László utca,Városháza udvara, stb.
  Nagyon jók a rendezvények programjai,és gondolataim szerint még többet lehetne kihozni a színpadból!Csak az a kérdés,hogy a jelenlegi ,mennyire zavaró az ott lakó több száz embernek?Habár az éveken át tartó kamionforgalom után,biztosan inkább ezt választják,és nem is emlékszem nyílt reklamációra ezzel kapcsolatban.Nos ezt lehetne meglovagolni!Jók a neves vendégművészek,de mivel drága pénzért jönnek,így kevés fellépés dotálható.Úgy gondolom van másik útja is a művészek ide csábításának!
  A városban számos,igazi művészünk van,akik a mindennapi feladataik mellett ,megszállottságból zenélnek,táncolnak és egyéb nagyszerű dolgokat alkotnak!Érdemes lenne először ezen embereknek teret adni a színpadon!Tavasztól-őszig lehetne engedni az előadóknak,hogy bemutatva áldozatos munkájukat,szórakoztassanak minket,és ezzel nekik is kiteljesüljön a művészet iránti alázatuk!Többféle zenei stílus van jelen Makón,a gyerekdaloktól kezdve a könnyű és komolyzenén át a metálig.Többféle tánc csoport működik.Van színjátszás.Stb.Kicsit méltatlannak találom,hogy elsősorban hakni rendezvényeken kell bemutatniuk művészetüket,ahol a pörkölt és sör mellett nem föltétlen célirányos közönségnek tudják bemutatni fáradozásuk gyümölcsét.Ezek az emberek művészi körökben mozognak,és egészen biztosan vannak nevesebb művészek is ismertségi körükben,akik néha napján szívesen odaállnak a "kicsik" mellé !Talán így több,neves művész látogatna el hozzánk,ráadásul azon szomszédaink,környékbeli emberek tisztelete is kialakulhatna,akik most méltatlanul mellőzve vannak.Őket a jelenlegi,hakni forma fellépések miatt,sajnos egy kézlegyintéssel elintézzük.
  Gazdasági vonatkozása is lehetne az ilyen alapú hozzá állásnak.A rendszeres esti fellépések miatt többen mozdulnának ki a tv mellől,esetleg környező városokból,településekről látogatnának ide.Párosíthatnánk kézműves standokat a színpad környezetébe.Kellemes kis utcahangulat alakulhatna ki a környéken,amiből következően kicsit felpezsdülhetne az élet!Ezzel együtt többen betérnének a vendéglőkbe,vagy többet vásárolnának a saját kézzel előállított termékekből,továbbá híre menne,jó híre menne a városi közösségnek is!
  Remélem egyszer valaki felvállal egy ilyen szervezést a Városházán és élvezhetjük a munkája gyümölcsét!Kívánom,hogy így legyen!”
 • 9. scott1 2011. június 28. 06:12
  „Dehogy oszlik meg, a fiatalokra ráragad az iskolába, majd amilyen gyorsan felvették olyan gyorsan le is pereg róluk, ahogy kiszakadnak a környezetből... ennyi erővel a Makóról Pestre felköltöző több ezer fiatal miatt azt is mondhatnád, hogy Budapesten megosztva "ő"-znek, a többezres kínai kolónia miatt pedig a fővárosban a hivatalos nyelv a mandarin, na ne fárassz embör... tudom nem kell megmagyarázni neked, mert Te már a nagyszüleidtől is hallottad, hogy "Budapöst hírös város Albörtirsával határos".
  Ezekkel a nevekkel meg az a baj csupán, hogy az arrogáns megnyilatkozásaiddal nem csak magadból csinálsz hülyét, hanem valamilyen szinten azokból a településekből is amelynek a nevét magadra aggatod. Pedig azon települések szellemi szintje (Apátfalva, Makó...) jóval meghaladja azt a szellemi szintet, amit a nevükben írogatók általában képviselnek...”
 • 8. apatfalvigyerok 2011. június 27. 22:01
  „4.

  De jó, hogy ennyire tudsz mindent. Elmondanám hogy az "é"-zés és az "ő"-zés eléggé megoszlik a településen. Ne te oktass már ki engem. A felhasználónevemet meg nekem volt szívem jogom megválasztani ha jól tudom. De javíts ki ha tévedek. Ha nincs jobb dolga az embernek, legalább a másik nevében találjon kivetni valót..teljesen megértelek.

  Az eredeti témához visszatérve, valóban kibírhatják azt a pár napot a közelben lakók, bár kicsit kellemetlen lesz a hangzavar. De tény és való, hogy túl lehet élni, és mindezt úgyis lehet közölni, hogy közben nem úgy tekintünk a másikra, mint egy kutyára... ennyi volt az én problémám.”
 • 7. lajosbácsi 2011. június 27. 20:12
  „a zene a baj? egy évben pár nap? költözzetek a fürdő építés tövébe és

  V A S Á R N A P R E G G E L -is- É B R E D H E T T E K

  M Á R H A J N A L I 6:10-kor A Q R V A K A L A P Á C S O L Á S R A !!!!!!!!”
 • 6. scott1 2011. június 27. 18:01
  „Na látod, csak van még lejjebb...”
 • 5. makovaros 2011. június 27. 17:48
  „Jó rendezvények. Köszönjük a szervezőknek.
  Szerintem az ott lakók kibírhatják azt a pár napot az operett amúgy se hangos. Amúgy azért van a szabadtéri színpad hogy ott tartsák. amúgy is miféle más helyszín? Hun, Marospart dugig szúnyoggal kullanccsal mesze is van meg minden.”
 • 4. scott1 2011. június 27. 16:55
  „3. apatfalvigyerok 2011.06.27. 15:00
  Gratulálok a nevedhez. Ha már felveszel egy település nevét - a szerepjátékodhoz - észosztás végett, legalább azzal legyél tisztában, hogy ott nem "ő"-zés van, hanem "é"-zés (Makóval, Szegeddel ellentétben nem gyerök, hanem gyerék). Ennyi erővel lehetnél vasi tájszólásban "mákóigyárék", vagy felvehetnéd a "kommunistanyilas", a "hungaristaromán" vagy egyszerűen az "intelligens" nevet is. Ennyit a megnyilatkozásodról.
  Amúgy gratulálok a rendezvényekhez!”
 • 3. apatfalvigyerok 2011. június 27. 15:00
  „2.
  Gratulálok a megnyilatkozásodhoz..”
 • 2. KamuNeni 2011. június 27. 13:16
  „....

  Egyszer egy evben van ez es meg akkor is ilyen hulye megjegyzeseket kell olvsni. <moderálva...>

  vegyel be altatot ha nem tetszik. Vagy megjobb. tegyel be egy kis tulorat hogy minel kesobb erj haza, vagy dolgozzal ejszakai muszakot es akkor olyan mintha nem is lenne zene fesztival a lakasod kornyeken.”
 • 1. szilencium 2011. június 27. 11:11
  „Na mizu´,beindult az élet Makón?

  Örömteljesen olvasom,hogy a fiatalok is sikerrel szerveznek népmegmozdító eseményt!Bízom benne,hogy még több eséllyel fogják ezek után odatenni magukat,ilyen eseményekhez!Szurkolok a sikeres rendezésért!

  Azért óvatosan megkérdezném,hogy aki nem operett "fun" és esetleg keményen melózik a megélhetéséért és a szabadtéri színpad környékén lakik és pihenni szeretne,az is tapsolva tolerálja a hagymaház udvarán zajló művészeteket?Félreértés ne essék,de nem lehetne,más helyszínt találni,ahol a művészek is nyugodtan előadhatják produkciójukat és a fáradt emberekre sem lenne rákényszerítve az ingyen kultúra !

  Jó kezdeményezések,hasznos elfoglaltságot kívánok a résztvevőknek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kaktuszcsodák Makón

Virágzó kaktuszokkal teli egzotikus szegletet láthat egy makói kiskertben az, aki bekukkant Sárkányné Jáksó Máriához. Tovább olvasom