Délmagyar logó

2016. 09. 28. szerda - Vencel 9°C | 22°C

Sorozatbetörőt kaptak el a rendőrök

Maroslele, Makó - Sorozatbetörőt kaptak el Makón a rendőrök. A 21 éves helybeli fiatalember négy maroslelei házat fosztott ki január végén, a városban pedig egy idős nőt próbált kirabolni, sikertelenül. Ezután kapták el.
Nem hozott szerencsét hosszú távon a 13-as szám annak a 21 éves makói férfinak, aki január 31-én hajnalban három maroslelei házba surrant be a Rózsa utcában. Az itt élő Biacsi Józseftől többek között egy 13-as villáskulcsot zsákmányolt.
 
Négy maroslelei házban, többek között Biacsi Józsefnél (képünkön) is járt az a 21 éves makói betörő, akit kedden elkaptak a rendőrök.
Négy maroslelei házban, többek között Biacsi Józsefnél (képünkön) is járt az a 21 éves makói betörő, akit kedden elkaptak a rendőrök.

 – Anyukámnál voltam fát aprítani már hajnali fél 4-kor. A kaput bezártam, de a ház ajtaját nem. A tolvaj átmászott a kerítésen, bement a házamba, és elemelte az ajtó mellé tett táskámat. Szerencsére itt volt Miska és Mancs kutyám, nekik köszönhető, hogy az értékeim megmaradtak, a tévé és a videó is – mesélte.

A férfi táskájában a szerszám mellett benne volt személyi igazolványa, jogosítványa, tajkártyája és adókártyája is.

– Nem is vettem először észre, hogy hiányzik valami a házamból. Reggel nyolckor akartam megbütykölni a biciklimet, ekkor kezdtem el keresni a villáskulcsomat. Először a kutyákat gyanúsítottam, hogy valamerre elvitték a táskámat. Miután végül sehol nem találtam, hívtam a rendőröket – mondta.

Biacsi Józsefnek talán szerencséje lesz. A rendőrök kedden elfogtak egy 21 éves makói férfit, aki múlt szombaton egy helybeli idős nénit akart kirabolni az utcán. Azt is bevallotta, hogy január 27-e és január 31-e között négy maroslelei házba surrant be, ahonnan szerszámkészleteket, mobiltelefonokat, személyes iratokat, gépkocsi-indítókulcsokat, dohányterméket, valamint parfümöt lopott el. – Alpáréktól ellopta a kocsikulcsukat – mesélt Biacsi József pórul járt szembeszomszédjáról is.

A marosleleiek a sorozatbetörések után félni kezdtek. Éjszakánként sokan égve hagyták a villanyt, ezért a falu úgy nézett ki, mintha karácsony lenne. Ezt erősítette meg a szintén a Rózsa utcában lakó Bimbó Lajosné is, aki Biacsi József közvetlen szomszédja.

– Valóban sokan így tettek, de én nem. Nálam este már le van húzva a redőny, és mindent bezárok. Én úgy hallottam itt a faluban, hogy két tolvaj volt – mondta. A betörő a Pacsirta utcában is járt, itt egy kívülről rendkívül rossz állapotúnak tűnő házba tört be. Az itt bicikliző Csordás Csaba azt mondta, hogy Maroslele a mostani betöréssorozatot leszámítva nyugodt település. Nemrég szereltetett fel mozgásérzékelő lámpát a kapujára, ami az utóbbi napokban sokszor felvillant: a polgárőrök rendszeresen járőröztek a faluban a besurranó után kutatva.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szópárbaj, taps és kivonulás Makón

Megvan az új makói költségvetés, de a legnagyobb vita nem ezen folyt a tegnapi testületi ülésen, hanem a migránskvótáról szóló előterjesztésen. Tovább olvasom