Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 13°C Még több cikk.

Sportpálya épült Pitvaroson

Pitvaros - Egy gumiborítású kézilabdapálya, egy 200 méteres futópálya, egy távol- és egy magasugró árok – legutóbb a helyi óvoda és iskola alapítványának egyik pályázata jóvoltából ezzel bővült Pitvaroson a Petőfi tér.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A 42 milliós pályázati támogatás mellé az önerőt az alapítvány biztosította azokból az adományokból, amelyeket a szülők adtak össze az elmúlt években.

A téren persze nem ez az első, fiatalok kikapcsolódását, szórakozását, egészségét szolgáló fejlesztés. Radó Tibor polgármester elmondta: volt már itt parkosítás, épült kosárlabdapálya és játszótér is. Mi több, a falu nyert egy mobil szabadtéri színpadot teljes hang- és fénytechnikával, amit rendezvények alkalmával ugyanitt szoktak felállítani.

Az elmúlt évek beruházásait azonban remélhetőleg újabbak is követik hamarosan. A térnek fontos része két emlékmű: az első világháborús hősöké, illetve a megbékélés kopjafája is. Ezeket, illetve közvetlen környezetüket mihamarabb fel kell újítani. Mostanáig ez pályázati források hiányában nem sikerült, ám ha lesz ilyen kiírás, az önkormányzat jelentkezni fog támogatásért.

A pitvarosi gyerekeknek tetszik a kispályás focimeccsek tartására is alkalmas új, gumiborítású pálya Fotó: DM/DV
A pitvarosi gyerekeknek tetszik a kispályás focimeccsek tartására is alkalmas új, gumiborítású pálya Fotó: DM/DV

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Wiesenthal-díj Urbancsok Zsoltnak

Wiesenthal- díjat kapott Urbancsok Zsolt, a makói levéltár főlevéltárosa. Tovább olvasom