Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Sporttagozat indul a Keriben

Makó - A 2013-2014-es tanévtől ismét lesz sporttagozatos középiskola a megyében. A makói Keriben a 9. évfolyamtól kezdődően indítanak sportosztályt.

A szegedi Széchényi István Gimnázium sportosztályainak megszűnésével, Csongrád megyében immár egyedülálló módon indul sporttagozat, a jövőre kilencvenedik születésnapját ünneplő, makói Návay Lajos Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskolában.

Az eddig főleg tornászairól ismert intézményben, már nem csak a lólengés, vagy gyűrűgyakorlatok rejtelmeivel találkozhatnak a diákok, hanem a kézilabda és labdarúgás szépségeit is megismerhetik az iskolát választók, mivel a jövő tanévtől a Návay Lajos Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola a Makói Oktatási Központ Szakképző Iskola és Kollégium szoros együttműködéssel a helyi sportegyesületekkel már 9. évfolyamtól kezdődően sportosztályt indít.

A makói Keriben a 9. évfolyamtól kezdődően indítanak sportosztályt.
A makói Keriben a 9. évfolyamtól kezdődően indítanak sportosztályt.

Kincses Tímea tagintézményvezetőtől megtudtuk, az emelt szintű testnevelés oktatásra az alapötletet az adta, hogy több labdarúgó is jár az iskolába, így nekik is kedvezve indítottak beszélgetéseket a helyi női - és férfi kézilabda, illetve a MUFC vezetőivel.

A heti öt testnevelés órából álló tagozaton, külön csoportokra bontva, jól felkészült szakemberekkel, kiváló körülmények között űzhetik a számukra kedvelt sporttevékenységet az itt tanuló diákok.

A kézilabda órákat a Contitech-Marosmenti Női Kézilabda Sportegyesület vezetőedzője, az egykori NB I-es játékos, Baunok Bernadett, a foci órákat Kolozsvári János, a Maros-menti Utánpótlás Futball Club szakmai igazgatója tartja majd.

KERI film - Makó

A tagozatot elvégző diákoknak érettségi után lehetőségük van 13. évfolyamon Sportedző OKJ-s képzésen is részt venni.

Olvasóink írták

  • 3. renny 2012. december 05. 18:56
    „Nem emelt óraszámú, hanem emelt szintű! A kettő nem ugyanaz. A cikkből egyértelműen kiderül, hogy speciális képzés folyik bizonyos sportágakban, ettől tagozat.”
  • 2. csmano 2012. december 05. 15:41
    „Az adott 5 óraszám nem tünik emeltnek, hiszen mindenkinek annyi órát kell tartani a mindennapos testnevelés bevezetése óta.”
  • 1. pog 2012. december 05. 09:05
    „ötletnek jó legalább mozognak a fiatalok, de ebből az életbe profitálni nem lehet...sport tagozatos felső fokú intézményeket szüntetnek meg...itt még az óraadó tanárok járnak jól....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feléled a makói Önkéntes Pont

Egy év alatt 140 önkéntest közvetítenek ki, akik együtt 2880 órát fognak dolgozni. Tovább olvasom