Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 15°C Még több cikk.

Sütés-főzés a Boldog kuktával

Óföldeák - Hagyományos dél-alföldi ételeket készíthetett Tóth-Nacsa Ágnes gasztroblogger vezetésével nemrégiben Óföldeákon a fóti Megyeri Judit, aki egy jótékonysági akcióban nyerte meg a lehetőséget, hogy részt vegyen a programon.
Mindent Makóról
A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Tóth-Nacsa Ágnes, az Óföldeák régen és ma Facebook-csoport alapítójaként is bemutatott gasztroblogger még tavaly ősszel csatlakozott egy jótékonysági akcióhoz. Az ételosztásokat szervező Ételt az Életért Közhasznú Alapítványt támogató nyereményjátékhoz egy 2 személyes, gasztronómiai élményekben gazdag napot ajánlott fel kedves kis falujában: a nyertes óföldeáki napja során a helyi ízeket idéző reggelit fogyaszthat el, tájjellegű finomságok elkészítésében működhet közre, s ráadásként ajándékkosarat is kap helyi gazdák kézműves termékeivel megtöltve.

A Boldog kukta gasztroblog szerzője a közelmúltban fogadta a szálláshellyé alakított egykori óvoda épületében a fóti nyertest, Megyeri Juditot. Sajtokkal, tepertőkrémmel, körözöttel, friss zöldségekkel, házi tejjel, cipóval várta, aztán közösen sütöttek-főztek helyben beszerzett alapanyagokból.

Tóth-Nacsa Ágnes és a nyertes, Megyeri Judit. Fotó: DM
Tóth-Nacsa Ágnes és a nyertes, Megyeri Judit. Fotó: DM

Vásárhelyi füles leves kapros túrógombóckákkal, rozmaringos tűzdelt nyúl sült sárgarépával és burgonyával, hájas tészta, nagyi almás pitéje és sajtos tallér – ez volt a menü Óföldeákon. A cél az volt, hogy a nyertes megismerje, megkedvelje a Dél-Alföld ízvilágát, hagyományait.

Tóth-Nacsa Ágnes egyébként bevallotta: most először szervezett ilyen vendéglátást, és eleinte izgult is – a fóti főzőtárs kedvessége azonban ezt hamar feloldotta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makónak adott igazat a bíróság a távfűtési perben

Pert nyert a makói önkormányzat cége a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal szemben: a Kommunális Nkft.-nek mégsem kell 16 millió forint kötbért fizetnie. Tovább olvasom