Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Szabina, a földeáki aranyserleges varrónő

Földeák - Az oklevél és az apróbb ajándékok mellett egy aranyserleget és egy 50 ezer forintos varrógépet hozott haza Bajáról a 21 éves Szűcs Szabina, aki a speciális iskolák országos szakmai versenyén lett első díjas. A Pápay Endre nevét viselő makói intézményben ő az első, aki ilyen sikert ért el.
A Pápay Endre iskola speciális intézmény: tanulásban akadályozott diákokat oktat, akiknek szakmát is igyekszik adni. Most először fordult elő, hogy egyik tanulójuk megnyerte a speciális iskolák országos szakmai versenyét: a 21 éves, földeáki Szűcs Szabina bizonyult a bajai döntőn a legjobb textiltermék-összeállítónak – a hivatalos megnevezés lényegében betanított varrónőt jelent.

Szabina az országos döntőbe 17 társával együtt egy több órás elméleti teszttel jutott be, a versenyen pedig szóbeli vizsgát kellett tennie, és egy hat részből álló szoknyát kellett elkészítenie műszaki dokumentáció alapján. Jutalma az apróbb ajándékok mellett egy aranyserleg lett, amelyet az iskolának hozott el, valamint egy oklevél és egy 50 ezer forintos varrógép – ezt természetesen hazavitte.

Szabina szerint a varrás egyáltalán nem monoton munka. A szerző felvétele
Szabina szerint a varrás egyáltalán nem monoton munka.
A szerző felvétele

A csöndes, mosolygós lány a varrással azért kezdett foglalkozni, mert az édesanyja is varrónő, és sok mindent ellesett tőle otthon – amúgy ez a második szakmája, a kertgondozást már kitanulta. Azt mondja, a varrás egyáltalán nem monoton munka, nem is nehéz, szívesen csinálja. És bár a suliról – mint nagyjából minden fiatal – azt mondja, nem szereti, elméleti tanára, Martonosiné Görbe Erzsébet megjegyzi: sosem volt baj a szorgalmával, jó példát mutat diáktársainak, és ugyanezt erősíti meg a gyakorlati oktató, Eiler Ildikó is.

Szabina egyelőre a szüleivel él. Azt már eldöntötte, hogy szakmájában szeretné magát továbbképezni, de hogy végül ez lesz-e a kenyérkereső foglalkozása, még nem tudja. Amit itt tanult, annak mindenképp hasznát fogja venni. Ruhát ugyan még nem varrt magának, de sokat alakított már méretre, és manapság ezt sem tudja sok lány megcsinálni.

Olvasóink írták

 • 4. mackósajt 2011. május 01. 18:53
  „Csak így tovább! Gratulálok!”
 • 3. deszkás 2011. április 29. 11:30
  „Gratulálok a szép sikerhez!”
 • 2. lacipapa68 2011. április 28. 21:07
  „Gratulálok az ifjú hölgynek az elért elért eredményhez!Ha szereti csinálni,akkor ezt a szép szakmát művelje tovább!”
 • 1. Pepejeans 2011. április 28. 12:14
  „Gratulálok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kistelek-szindróma Makón

Makón a képviselők beszéltek egy eltévedt kamionról és engedélyezték az Üvegtigris felállítását az ipari parkban. Tovább olvasom