Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Száguld a kicsi kocsi Juhász Józseffel

Makó - Eddig 3000 kilométert tett meg a makói Juhász József azzal a használt kis Polskival, amelyre fórumozóink dobták össze neki a pénzt. A spontán adománygyűjtő akció azért indult, mert előző, hasonló kiskocsiját ellopták, és felgyújtották.
Eddig nagyjából 3000 kilométert utazott kis Polskijával a makói Juhász József; bár egyszer defektje is volt vele, azt mondja, nagyon jó kis kocsi, megszokta, megszerette, és hálás érte. Az autót – mint korábban megírtuk – lapunk fórumozói vásárolták meg neki. Spontán adománygyűjtő akciót indítottak, miután hírt adtunk róla, hogy a rokkantnyugdíjas férfi hasonló, pár tízezer forintot érő kocsiját két magyarcsanádi fiatal május utolsó napján ellopta, mert lekéste az utolsó buszt hazafelé, aztán felgyújtotta, és roncsként egy MÉH-telepre vitte.

Juhász József nem él fényes körülmények között, a kisautóval hozta-vitte beteg édesanyját orvoshoz, illetve a gyerekeit láthatásra. Azért esett kétségbe, mert biztos volt benne, hogy a tolvajokon aligha lehet behajtani az esetleges kártérítést.

A júniusban átvett, 45 ezer forintért használtan vásárolt mustársárga kisautóval a hétvégén is elment Nagyérre, hogy kisebbik fiát, Bencét elhozza láthatásra – a nagyobbikat, Lászlót azért nem, mert ő már egyébként is nála lakik. Egyetemista lett, és Makóról könnyebben tud bejárni az előadásokra. Ugyanakkor Juhász József a köszöneten kívül más módon is kifejezte háláját annak a vállalkozónak, aki – mint ugyancsak megírtuk – ráadásként a kocsi tulajdonosváltásával kapcsolatos összes költséget magára vállalta. Mivel szakmája szerint villanyszerelő, megnézett Vara Árpád makói üzemében két, más szerelők által már javíthatatlannak ítélt présgépet, és ő meg tudta javítani – azóta is működnek.

Olvasóink írták

  • 2. kergezerge 2010. november 07. 10:48
    „Bár minden területen így viszonyulnának egymáshoz az emberek! Nem itt tartanánk...”
  • 1. zoltanszabo 2010. november 03. 15:00
    „Használja sokáig a kis autót.jó egészséget kívánok neki és családjának is.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy éve védett a makói hagyma

Az uniós eredetvédelmet nem használták ki a vöröshagyma termelők. Tovább olvasom