Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Szakértőkkel keresik a bűzforrást

Makó - Nem a nyilvánosságot, hanem a képviselő-testületet fogják elsőként tájékoztatni, ha kiderült, mi miatt volt érezhető időnként kellemetlen szag a Givaudan makói gyára felől – ez áll többek között abban a levélben, amit lapunk érdeklődésére az üzem vezetője, Karkas Mihály küldött.
Megírtuk: a városszéli telep felől időnként érezhető bűzre a környéken sokan panaszkodtak, olyannyira, hogy a probléma tavaly év végén már testületi ülés elé is került. A világ legnagyobb ízesítő- és illatanyaggyártója, a svájci tulajdonú Givaudan, amely összesen 40 országban 8900 embert foglalkoztat, 2012-ben avatta fel makói üzemét – a Maros-parti városban nagyjából 400 embernek biztosít munkahelyet. Az érdeklődő levelet azért írtuk, mert bár a vállalat korábban rosszindulatú híresztelésnek nevezte, hogy közük volna a rossz szaghoz, információink szerint most mégis az üzemben keresik ennek forrását.

A levél ezt megerősítette. „Belső felmérést folytatunk a lehetséges szagforrások ellenőrzése érdekében, közösen dolgozunk cégünk nemzetközi szakértőivel" – áll többek között a tájékoztatóban. Ennek során a gyár körül a városban érzékszervi teszteket is végeztek, néhány esetben éreztek idegen szagot. „Érdekeltek vagyunk abban, hogy változzon a helyzet, és csökkentsük az esélyét annak, hogy bármilyen szag kiszabadulhasson a gyárból. Éppen ezért kezdtük a teljes termelési folyamat átvizsgálását, és az év elején, 1-2 héten belül lesznek meg az első eredmények" – olvasható továbbá.

Azt is rögzítik, hogy először a makói képviselő-testületet fogják informálni az eredményekről, majd a leendő intézkedési terven fognak dolgozni. Karkas Mihály emlékeztet rá: január közepén egyszer már üzemlátogatásra invitálták a képviselő-testületet, mert fontos számukra, hogy ők is ismerjék az üzem tevékenységét, a gyártott termékeket és azokat a megoldásokat, amelyeket a termeléssel együtt járó szaghatás gyárkapun belül tartása érdekében kidolgoznak. A hasonló egyeztetések a jövőben rendszeresek lesznek – ígérik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parlamenti látogatás

A közelmúltban Szabó Sándor országgyűlési képviselő meghívására parlamenti látogatáson vett részt… Tovább olvasom