Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Szalagot kaptak a Kerisek

Makó - Február 10-én, pénteken este a Návay Lajos Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola rendezett Szalagavató bált az Erdei János Városi Sportcsarnokban.
Második iskolaként tartott szalagavatót pénteken este a makói Keri. A több mint 400 vendéget számláló rendezvényen két osztály 51 végzőse kapta meg kék színű szalagját. Horváth Zoltán igazgató ünnepi beszédében arra buzdította az érettségi előtt álló fiatalokat, hogy álmodjanak merészeket, mert csak így lehet boldogulni a nagybetűs életben.

Szalagavató bál a makói Keriben. Fotó: Karajkó Gábor (galéria)

Balettet és keringőt is láthattunk

A bált a Makói Általános Iskola balett szakos növendékeinek produkciója nyitotta, majd Hódmezővásárhelyről kortárs balettosok előadása kápráztatta el a közönséget. A végzősök zenés videóval is készültek, amelyben osztályaik legfontosabb pillanatait mutatták be. Váli Krisztina 12/B osztályos tanuló énekprodukciójával emelte az est színvonalát. A szokásos báli keringők sem hiányozhattak, mindkét osztály bécsi keringőt táncolt. A vacsora után a Voc-Art együttes zenéjére még sokáig ropták a bálozók.

- Összeszorul a szívem, ha a végzősökre gondolok, mert személyesen ismerem, tanítottam őket - mondta Kincses Tímea tagintézmény-vezető, akitől megtudtuk, hogy a felsőoktatás átalakítása miatt idén többen az intézményben maradva, ötödéves képzésen bővítik szakmai tudásukat, majd ezután készülnek egyetemre, főiskolára. A Keriben folyó képzés szakmailag nagyon jó, és azokra a szakemberekre, akiket ők képeznek, mindig szükség van – tette hozzá Kincses Tímea.

Almási Éva, a 12/B osztályfőnöke elárulta diákjai összetartó osztályközösséget alkottak. Ezt bizonyítja, hogy tizedikben ők voltak az iskola legjobb osztálya, amire nagyon büszke. Úgy véli, tanítványainak nem lesz különösebb gondja az érettségivel, eddig is kitartóan készültek rá.

Sas Kinga 12/A-s diák izgalommal várta a bált, nagy élmény volt számára menyasszonyi ruhában keringőt táncolni. Mint mondta társaival együtt ő is ötödéven marad, ám nem a közgazdász pálya érdekli, állatorvosnak készül.

Szalagavató bál a makói Keriben. Fotó: Karajkó Gábor (galéria)

- Rosszul érintett a nemrégiben nyilvánosságra hozott gazdasági szakokon megállapított keretszámok csökkentése, ám mégis beadom jelentkezésem az SZTE pénzügy-számvitel szakára - árulta el terveit Tóth Balázs. Mint mondta, négy éve tudatosan választotta ezt az iskolát, hiszen mindig is a banki szférában képzelte el magát, ehhez pedig itt minden alapra szert tett. Balázs a korábbi évek érettségi feladatsoraival gyakorol a vizsgákra, és talán a magyartól tart egy kicsit a májusi megmérettetésen.

Olvasóink írták

  • 1. immi74 2012. február 13. 10:28
    „Csak kár,hogy a 3 úriember a vége felé botrányt csinált. Még jó, hogy a biztonságiak kulturáltan oldották meg.
    Egyébként állítólag a makói mentősöknél dolgoznak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítások Makón

Kiállításokban bővelkedő programokkal kecsegtet a hétvégén. Tovább olvasom