Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Szálláshelyet és tájházat alakítanak ki Csanádalbertin

Csanádalberti - Szálláshelyet alakít ki Csanádalberti önkormányzata egy hajdani módos gazda házában. Az ingatlan egy részében tájházat rendeznek be. A házzal együtt ugyanis megvették az ott őrzött használati és dísztárgyakat is.
Hajdan egy módos gazda lakott abban a házban, amit a csanádalberti önkormányzat nemrégiben megvásárolt. A szárazkapus ingatlanhoz magtár is tartozik. Ottjártunkkor az udvaron dolgoztak az önkormányzat munkatársai.

Az öreg eperfa ágait egy kicsit meg kellett nyesni, hogy ne lógjon rá a tetőszerkezetre. Régen szinte minden udvarban állt eperfa, ma már alig találni valahol, ezért is szeretnénk megmenteni ezt az öreg fát – mondta Csjernyik Zoltán polgármester. Az ingatlan egyik részében szálláshelyeket alakítanak ki.

A házzal együtt hozzájutottak a hajdani tulajdonosok használati és dísztárgyaihoz is. Fotó: Kovács Erika
A házzal együtt hozzájutottak a hajdani tulajdonosok használati és dísztárgyaihoz is.
Fotó: Kovács Erika

– Igény van rá, de jelenleg nem tudjuk elszállásolni az idelátogatókat. Az épület másik részében pedig tájházat rendezünk be. Ehhez a ház berendezési és dísztárgyait használjuk fel, amit az épülettel együtt vettünk meg – mondta a polgármester, aki megmutatta, hogy a búbos kemencés szobában jószerével csak tisztasági meszelésre és takarításra van szükség. A szobába lépve mintha a 30-as évekbe csöppenne az ember.

A mennyezetről egykori viseletek lógnak le, amelyeket egy rúdra akasztottak. Az idő sem tett kárt bennük. A szoba berendezései is kiváló állapotúak. Rábukkantunk egy aprócska bőrcsizmára is, ami egy 2-3 éves kisfiúé lehetett. Használta, ez meglátszik az orrán. Annyi bizonyos, nem mindenki engedhette meg magának, hogy ilyen csizmácskát készíttessen a gyermekének – mondta a polgármester. Hozzátette, az épület udvarát is hasznosítják, ami számos rendezvénynek adhat majd otthont.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útlezárások voltak Csongrád megyében hóátfúvás miatt

Hétfő reggel lezárták a 43-as főút Makó és Nagylak közötti szakaszát, valamint a 4434-es kövegyi utat. A Magyar Közút gépei folyamatosan dolgoznak. Tovább olvasom