Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Szálloda lehet a régi makói városháza

Makó - Immár nincs komoly akadálya annak, hogy – a makói önkormányzat szándékának megfelelően – szálloda legyen a régi városháza patinás épületéből, a város ugyanis meg tudott egyezni a megyei kormányhivatallal az itteni hivatalok elhelyezéséről. Ez egyben azt is jelenti, hogy végre benépesül a közhivatalok irodaházának földszintje, amely tavaly október óta üresen állt.
Úgy tűnik, hogy a makói önkormányzat nem járt rosszul azzal, ahogyan megállapodott a megyei kormányhivatallal a helyi járási hivatalról. Mint ismeretes, a január elsejével országszerte felálló, főként közigazgatási és szakigazgatási funkciókat ellátó járási hivatalok mindenütt a helyi önkormányzatoktól átvett ingó- és ingatlanvagyonnal működnek majd. A makói képviselő-testület nemrég szentesítette azt a megállapodást, amelynek értelmében lényegében ingatlancserével rendezik a helyzetet.

A szerződés szerint a járási hivatal a várostól megkapja a közhivatalok irodaházának földszintjét. Ezt a Hollósy Kornélia utcai belvárosi épületet, mint korábban megírtuk, az egykori Mező Imre Kollégium épületéből alakították ki – 424 millió forintból uniós pályázati támogatásból korszerűsítették. A város célja eredetileg is az volt, hogy ide költözzenek majd a most még a régi városháza földszintjén működő irodák, azaz a földhivatal és a tisztiorvosi szolgálat. Bár az emeleti helyiségeket meghirdették bérbevételre, az irodaház tavaly október óta üresen állt, mert függőben volt a közigazgatás átszervezése.

Ha jön a befektető, gyógyszálló lehet a régi városháza. A szerző felvétele
Ha jön a befektető, gyógyszálló lehet a régi városháza.
A szerző felvétele

Az önkormányzat azért akarta átköltöztetni ide a régi városháza hivatalait, hogy abból gyógyszálló lehessen. Úgy tűnik, hogy a megállapodás eredményeként már ennek sem lesz komoly akadálya: a szerződés azt is rögzíti, hogy a kormányhivatal kezdeményezi a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél, hogy – más ingatlanokkal együtt – a Kocka Ferdinánd tervei alapján épült romantikus stílusú műemléképület is kerüljön a város tulajdonába, ráadásul az ilyenkor szokásos 15 éves elidegenítési tilalom nélkül. Az épületből egyébként várhatóan ugyancsak a közhivatalok irodaházába költözik majd a levéltár, helyet kell viszont keresni például a gyermekkönyvtárnak és a városi tévé stúdiójának. Probléma várhatóan ezzel sem lesz, információink szerint vannak ötletek. Ezt követően már csak befektetőre lesz szükség, aki fantáziát lát a Hagymatikum szomszédságában lévő épületben. 

Olvasóink írták

 • 19. Csaby83 2012. november 14. 12:58
  „"Szálloda lehetne...." de nem lesz az. Ez az épület úgy néz ki, még 5-10 évig üresen fog állni. Állapota pedig tovább fog romlani. Ahhoz hogy ebből szálloda legyen, milliárdokat kellene ráköltenie a befektetőnek! A környezete, a bejárat, a parkolók közvetlen hiánya is nagy probléma ennél az épületnél. Hol parkolnának a vendégek? (már ha lennének) nagyon nagy átalakítás kellene ennek a projektnek, nem hinném hogy lenne egy vállalkozó gazdag befektető erre a feladatra. Amint látom, nincs is! ;) Nagyon távoli jövőkép ez, és egyre távolabbinak tűnik számomra.”
 • 18. papika56 2012. november 14. 11:39
  „Makón 37 szobás , 3 csillagos szálloda épül ! ??????minek--kinek ???
  + még 7 panzió ???? a meglévő 11 db mellé ! amiből 5 ELADÓ !!!!!”
 • 17. 80sFan 2012. november 14. 08:36
  „#15. További m-betűsök a témában: Makó, Makovecz, Maros, Mágoriné... etc., etc.”
 • 16. asdiob 2012. november 13. 15:15
  „És mi lesz a mazsorett illetve a tánc csoportokkal???
  Ők majd az utcán folytatják a tevékenységet???
  Rájuk nem gondol senki???”
 • 15. scott1 2012. november 13. 14:12
  „13!
  vmagdi valószínűleg arra gondolhatott, hogy a müezzin egyfajta intézményi szerepet tölt már be az arab társadalmakba és itt Makón az elfogadásához meg fel kellene még építeni az image-t... :) Abban viszont teljesen igazad van hogy mind "m" betűvel kezdődik kivéve a Magdit, mert az v-vel :)”
 • 14. nagysegűtündike 2012. november 13. 14:04
  „Kell is a hely a felszámolóbiztosoknak! :) Kinek minek építenének ide szállót?! :) :D A 30 fürdő makói törzsvendégnek?!”
 • 13. 80sFan 2012. november 13. 13:35
  „#11: a müezzin az, aki imára hív az énekével, nem épület. Esetleg mecsetre gondolhattál. Mecset, moszk, minaret, müezzit, muszlim... minden m betűs...”
 • 12. 3évesférfi 2012. november 13. 12:03
  „4. barátfüle: A tömbház irányából hol van a bejárat? Ezt én sem tudom.”
 • 11. vmagdi 2012. november 13. 10:53
  „ajaj baratfule, nem is emlegesd, remulettel tolt el orban nagy arabbaratkozasa, majd epihetunk muezineket, plusz ott van franciaorszag, malta negativ peldaja a nagy baratkozasra, szoval ez engem megremit”
 • 10. vmagdi 2012. november 13. 10:49
  „miért? a parlament is az, csak az otcsillagos ellatasukat mi fizetjuk puszta imadatbol”
 • 9. scott1 2012. november 13. 10:45
  „Ez kimaradt az előzőből,pontosítva:
  vagy bármilyen más távoli ország befektetőjét érdekelni fogja.”
 • 8. scott1 2012. november 13. 10:29
  „Mintha eddig nem lehetett volna szálloda? Mióta is hirdetik? És hány olyan befektető volt, aki azért nem vásárolta meg eddig, mivel használták még az épületet? :)
  4!
  Repülőtér hiányában nem valószínű, hogy arab, vagy bármilyen más befektetőket érdekelni fogja. A felfutó gyógyturizmusú városok repülőtérhez köthetőek, lásd Hévíz-Sármellék orosz, arab, német... Budapest vagy Debrecen-Hajdúszoboszló orosz, ukrán... Itt a környéken ilyen irányú fejlesztéseket nem hajtottak végre helyette a körforgalmak voltak protezsálva...”
 • 7. pog 2012. november 13. 10:26
  „minden hozzászólóval egyetértek, mintha a város első emberei nem akarják be látni , hogy válság van, a fürdő a működés képtelenség határán táncol.. a városban nem csak az önkor.tulajdonában lévő kereskedelmi ingatlanokat nem lehet kiadni, már a bér lakásokat sem..tényleg megérett a képviselő testület be tokosodott felfogású emberek lecserélése...”
 • 6. aplikation 2012. november 13. 10:13
  „Úgy tudom Makón 200 szálláshely van (panziók, apartmanok,) ami szintén nincs kihasználva esetleg nyáron van vendég”
 • 5. papika56 2012. november 13. 09:50
  „Épeszű ember nem fektet be 1 ft se abba az épületbe.Több milliárd ft kéne ahhoz, hogy abból szálloda legyen.DE MINEK ??? KINEK ?????
  A fürdő is egy csőd ! Talán nyáron 2 hónapot ha tele van. és hoz egy kis pénzt.De 10 hónapot meg csak : viszi !!!
  Ott a rendőrség régi épülete --üres és romlik az állapota. V. a Lonovics sgt. a korház , v. a kollágium épülete ! --üresen évek óta --csak az enyészeté !!”
 • 4. barátfüle 2012. november 13. 09:28
  „Lehetne szálloda, ha lenne bejárata. A szállodába általában autóval érkeznek. A körforgalomból nem lehet a főbejáratot megközelíteni. A sétálóutcából sem. A fürdő oldal foglalt. A tömbház irányából létesített bejárat rejtve van. Idegenek azt nem találják meg. Parkolónak nincs elég hely.
  Ismét egy bizonyíték az átgondolatlan fejlesztésre. Kapjatok el egy jó gazdag arabot a Magyarországon lévő küldöttségből!! Talán azoknak van ennyi fölösleges pénze, mert üzleti alapon ez nem működtethető.”
 • 3. dara 2012. november 13. 08:43
  „Na ez megint egy nyugdijasbutási akció, melyhez a Mágoriné mellöl kitáncolt helyi Fidesz frakció lelkes démonbalettet lejt”
 • 2. mackósajt 2012. november 13. 08:41
  „Biztosan lesz olyan épeszű befektető,aki a jól menő fürdő mellett lévő műemlékvédelem alatt álló épületre több száz millát ráver, és ,mint szálloda üzemeltesse.”
 • 1. Poslabény 2012. november 13. 08:18
  „Szép tervek. Az épület végre elnyerhetné méltó funkcióját.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sok kiállítás ellenére is makói siker

A női kézilabda NB II. Dél-Keleti csoportjának hetedik fordulójában a Lajosmizse (6.) csapata ellen… Tovább olvasom