Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Szállt a frizbi Ferencszálláson

Ferencszállás - Frizbibajnokságnak adott otthont Ferencszállás a hétvégén. A hazaiak derekasan helytálltak.
– Frizbizni azért jó, mert ahogy száll a korong, az különleges látvány. Ez a sportág nagyon megmozgatja az embert; a mérkőzéseken jó a hangulat, ráadásul a csapatokban csodálatos lányok vannak – mondta a 29 éves, weboldalfejlesztőként dolgozó Ocskó Olivér, aki a ferencszállási, pillanatnyilag öttagú frizbicsapat kapitánya. Sok sportágat kipróbált már – ezzel egy fővárosi barátja révén ismerkedett meg, s lelkesedéséből nemcsak a helyi válogatott megalapítására futotta, de azt is megszervezhette az önkormányzat jóvoltából, hogy a hétvégén a falu sportpályája adjon otthont a nemzeti frizbibajnokság soron következő fordulójának. Ennek kedvéért 3 fővárosi és egy egri csapat utazott ide.

Ocskó Olivér nemcsaka helyi csapat lelkes kapitánya, de a nemzeti frizbibajnokság fordulóját is elhozta a faluba.
Ocskó Olivér nemcsaka helyi csapat lelkes kapitánya, de a nemzeti frizbibajnokság fordulóját is elhozta a faluba. A szerző felvétele

A sportág, mint megírtuk, az amerikaifutball és a kosárlabda szabályrendszerét ötvözi. 7 fős csapatok játszanak egy 100×30 méteres pályán, a támadó csapat célja az ellenfél mögötti célterületbe eljuttatni és ott elkapni a korongot anélkül, hogy az leesne a földre. Különlegessége, hogy bíró nélkül játsszák, illetve hogy lány–fiú vegyes csapatok küzdhetnek benne. A sportszerűségre szép példa volt, hogy a vendéglátó csapat hiányos létszámát látva mindig akadt az épp nem játszó csapatokból jelentkező, aki kisegítette őket.

A frizbit fiúk–lányok vegyesen játsszák. A szerző felvétele
A frizbit fiúk–lányok vegyesen játsszák. A szerző felvétele

A meccsekre szombat délután és vasárnap délelőtt került sor. A hazaiak derekasan helytálltak a jóval tapasztaltabb együttesekkel szemben, s bár győzelmet nem szereztek, kitűnően érezték magukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több ezer eurós lopott kerékpárok a furgonon

11 nagy értékű, lopott kerékpárt próbáltak kivinni a schengeni övezetből szétszerelt állapotban… Tovább olvasom