Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Szalmonellafertőzést kapott Szentpéteri Csilla

Makó - Rosszul kezdődött az új esztendő Szentpéteri Csilla zongoraművésznek: a Makó arcaként is ismert világhírű crossover muzsikus szalmonellafertőzést, majd a magas láz miatt szívizomgyulladást kapott. Még mindig az ágyat nyomja, de bízik benne, hogy 2013 mégis jó év lesz a számára.
Százával kapta az év első heteiben a leveleket rajongóitól, barátaitól Szentpéteri Csilla, a kedves üzenetek azonban nem egyszerű újévi jókívánságok voltak: jobbulást kívántak neki, miután kiderült, betegséggel kezdi 2013-at.

Amikor tegnap felhívtuk, még mindig az ágyat nyomta, épp reszelt almát próbált enni egy kis keksszel. A tőle megszokott vidáman csilingelő, lelkes hang helyett meglehetősen bágyadtan mesélte el, hogy szalmonellafertőzést kapott, ami miatt a Szent László Kórházban kezelték. Három napon át 39,8 fokos volt a láza, borzalmas görcsök kínozták, legyengült. Két hét után, a hétvégén úgy érezte, már jobban van, sétált is. Tegnapra kiderült, korai volt a bizakodás: ismét láza van, visszatértek az izomgörcsök. S ha ez még nem volna elég: az állandó magas láz szövődményeként szívizomgyulladást is kapott; szerdán megy a szívkórházba egy alapos kivizsgálásra.

Szentpéteri Csilla, egészségese. Fotó: schmidt Andrea
Szentpéteri Csilla, egészségesen.
Fotó: schmidt Andrea

Rendíthetetlen optimizmusa azonban most sem hagyta el. Mint mondta, minden rosszban van valami jó: a mostaniban az, hogy megtapasztalta, mennyien aggódnak érte. Ezért mindenkinek, de a makóiaknak külön is hálás. Elmesélte, sokan nem egyszerűen jobbulást kívántak, de receptekkel is ellátták. Most készülnie kellene egy február közepén esedékes, Zsédával közös zalaegerszegi fellépésre, de a zongorához sem képes odaülni, csak feküdni tud. Tévéfelvétel is várja. Egyelőre azonban, mint csöndesen nevetve mondja, Ellával kell megküzdenie.

Azért az év nagy álmait is szövi. Új lemezt tervez a tőle megszokott crossover stílusban, amelyre, köszönhetően néhány új zenésztársnak, a bossanova is rányomja majd bélyegét, és készül a hazai, no meg a külföldi fellépésekre. Az új cél Ázsia: Dél-Korea, Malajzia és Kína meghódítása. Bízik benne, hogy amilyen rosszul indult az év, végül olyan jó lesz, és alig várja, hogy hazalátogathasson Makóra, a régi barátokhoz is.

Olvasóink írták

 • 18. 3évesférfi 2013. január 25. 23:54
  „17. nagysegűtündike: béna vagy.”
 • 17. nagysegűtündike 2013. január 25. 08:47
  „16. 3évesférfi 2013.01.24. 13:04 Már hogy ne lenne több nick neved én csak tudom! :) Tessék éntőlem kapsz egy szmáljt! Akkor lenne hírértéke ha a következő képen szólna a cikk. Szentpéteri Csilla a torkos csütörtök után Szalmonellafertőzést kapott!”
 • 16. 3évesférfi 2013. január 24. 13:04
  „7. Francois: Drága szívem, nekem ez az egy nickem van, mióta idejárok, szemben veled, hiába is hajtogatod az ellenkezőjét minden egyes alkalommal, amikor csak eszedbe jut. Tegyél utána szmáljit is, úgy nemcsak bennfentesnek tűnsz, hanem humorosnak is. Pedig egyik se vagy, csak egy keserű kis fikagép.”
 • 15. figaró 2013. január 24. 11:06
  „Mielőbbi gyógyulást kívánok! Várlak Makóra , az újabb fellépésre.”
 • 14. lakodalmaslajos 2013. január 23. 18:05
  „13. real_music "mert ha valaki abból ítél meg bárkit, bármit, hogy hányan kattintottak rá," honnan tudod hogy végig és nézték?! A lényeget nem érted itt! A fürdő reklámozására készült a 2millió 400ezres reklám, nem a youtube-ra ahová került! Éljen Kadlott Karcsi és Galambos Lajos, jó egészséget nekik is!”
 • 13. real_music 2013. január 23. 17:13
  „Azt hiszem felesleges a 12. kommenthez hozzászólni fajsúlyosan, mert ha valaki abból ítél meg bárkit, bármit, hogy hányan kattintottak rá, régen nagy a baj, ugyanis az, hogy valamire rákattintok nem egyenlő azzal, hogy tetszik is. Speciel súlyos milliók látták a koreai rettenet zenei produkciót, gondolod, hogy ennyire lesüllyedt a világ, hogy ez a nívó??? Na, kiszálltam, Csillának még egyszer jobbulást, a legfontosabb, hogy rendbe jöjjön, s muzsikáljon újra!”
 • 12. Francois 2013. január 23. 16:34
  „9. real_music Az egyik haverom kis költségvetésből 1500forint 10-üveg sör egy részeg ember biciklivel fetreng és feltolta youtube-ra 54-ezren látták ! ahhoz képest a 7.458 gyenge muzsika, főleg ha figyelembe vesszük miért is készült a film! :) :D”
 • 11. cfgorlaci 2013. január 23. 14:13
  „9. real_music 7.458 személy látta. Ez a nagy nézettség?!”
 • 10. lakodalmaslajos 2013. január 23. 14:09
  „9. real_music 2013.01.23. 14:06 Ne tereld félre a szót! Igaza van Francoisnak!!!!! Én tudom miről próbál szólni! :D”
 • 9. real_music 2013. január 23. 14:06
  „Jajjj, kedves Francois, nem azt írtam, hogy a youtube-ra készült, hanem már ott is látható másfél éve. Miután általában minden felkerül, amit nem akarnak sokan, az is, így ez mért ne került volna fel, hogy minél többen láthassák. Ha meg nincs ott, akkor az lenne a baj, hogy így hogy fogja bárki megnézni :(:( Egyébként meg hol kéne látni??? Moziban, a Skyfall reklámblokkjában, súlyos milliókért?? Akkor meg az volna a baj. Vannak azok az emberek, akiknek az igen és a nem sem tetszik, mert helyből kötözködni akarnak. Az hogy egy összeg kisi vagy nagy pedig teljesen szubjektív, mert a hajléktalannak az 500 Ft is sok, a milliomosnak meg tíz Merci se drága. Szerintem inkább Csillának drukkoljunk, az sokkal szimpatikusabb lenne egy ilyen helyzetben, valószínű te is inkább örülnél, ha betegségedben jobbulást kívánnának az itt posztolók, ugye?!”
 • 8. lakodalmaslajos 2013. január 23. 13:55
  „Ott a labda 7. Francois 2013.01.23. 13:18. Drága forgatás volt ez a youtube részére. Drága 5. real_music 2013.01.23. 11:26 Én meg Kadlott Karcsi fan vagyok évek óta. Én is kíváncsi lennék miért is kellet a férjével a reklámfilmet leforgatni?! Makói Tv mért nem volt erre jó........ youtube részére.”
 • 7. Francois 2013. január 23. 13:18
  „5. real_music bocs de ez a reklám film nem a youtobra készült! Igaz van akkor Makónak elég pénze! :) 6. 3évesférfi és üdvözöllek a sokadik nick neveden! :) De ha nem tudod mire készült a film, meg miért akkor nééé szólj már hozzá 6-7-nick neveden! Mellékesen nem olyan kis összeg volt az! :D”
 • 6. 3évesférfi 2013. január 23. 11:53
  „4. Francois: Ugyan dehogy vagy rá kíváncsi. Ha az lennél, tudnád, hogy régóta megtekinthető, Bennfentes Béla. Csak fikázni akarsz.”
 • 5. real_music 2013. január 23. 11:26
  „Kedves Francois, nem tagadom, Szentpéteri Csilla fan vagyok évek óta, kevés nála szimpatikusabb művészt ismerek kisországunkban. Éppen ezért állandóan követem életútját, minden tévészereplését megnézem, ha tehetem, s elovasom a vele kapcsolatos híreket. Ez a betegsége mélyen szíven ütött, mert tudom, hogy ebből nehéz kijönni, s jó lenne, ha újra egészséges lenne. Az Ön sorait olvasva azonban azt tapasztalom, hogy igencsak el van maradva, úgy tűnik információit nem frissíti kellő időközönként, mert akkor tudná, hogy a reklámfilm már közel másfél éve a youtube-on is elérhető, s számos helyen bemutatták :) Csatolom Önnek, hogy megnézhesse -apropó, már akkor megjelent egy interjú az alkotóval, aki jelezte, hogy Csilla makóisága miatt töredékéért készítette el a kisfilmet, amit egy filmes stáb sok naplopóval valóban több millióért vállalt volna el. Talán egy jobbulást kívánok gondolat még beleférhetett volna hozzászólása végén :)
  http://www.youtube.com/watch?v=xfWkq91LuVs”
 • 4. Francois 2013. január 23. 06:04
  „Ez nagyon nagy hír, én arra lennék kíváncsi amit a férje forgatott több millióért Makónak reklámfilmet mikor láthatjuk!”
 • 3. real_music 2013. január 22. 17:32
  „Kedves Csilla! Nagyon gyors gyógyulást kívánok, az Ön zongorajátékára nagyon nagy szükség van, annyi örömet, erőt ad zenéjével, emberszeretetével, amire kevesen képesek a nagyvilágban. Nem akarom szomorúnak még gondolni sem, szeretem nézni a mosolyt az arcán, árad magából az élet, gyorsan kiűzni vírust, betegséget!”
 • 2. maci53 2013. január 22. 14:21
  „Akkor 10 alatt futja a 100-at!!”
 • 1. papika56 2013. január 22. 12:54
  „Mielőbbi GYÓGYULÁST kívánunk NEKI !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Happy Birthday Hagymatikum!

Első születésnapját ünnepelte vasárnap a Hagymatikum. Akciókkal, tortával, lufis bohóccal és bűvész show-val várták a vendégeket a fürdők templomába. Tovább olvasom