Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Számítógép a polgármestertől

Egy makói kisfiú, Sebők Dániel nemrégiben levelet írt Buzás Péternek. Azt kérte a polgármestertől, segítsen neki abban, hogy karácsonyra számítógéphez jusson. Kérése tegnap teljesült. Dani mellett még két kisdiák kapott gépet.
Buzás Péter tegnap a klaviatúrát és az egeret adta át Daninak – ma a gépet is elviszik hozzá. Fotó: Szabó Imre
Igencsak meglepődtek a makói Sebők Dániel szülei a minap, amikor a postaládájukban egy, a polgármesteri hivatalból érkezett, a fiúnak címzett levelet találtak. Mint kiderült, Buzás Péter polgármester írt neki, és arról tájékoztatta, sikerült elintéznie, hogy teljesüljön az álma, karácsonyra kap egy számítógépet. A válaszlevél azt követően érkezett, hogy Dani egy megható, szívhez szóló levélben kérte a város első emberének segítségét – a szülők pedig azért lepődtek meg, mert ők erről mit sem tudtak. A számítógépet – jelképesen egy klaviatúrát és egy egeret átnyújtva – tegnap a Korona Szállóban kapta meg a Kertvárosi Általános Iskola negyedikes diákja. Dani mellett még két kisdiák kapott gépet.

A polgármestertől megtudtuk: meghatódott a kisfiú levelén, amelyben az állt, hogy a család csak ötezer forintot tud fordítani a karácsonyi ajándékozásra, ő azonban egy számítógépre vágyik. Azt kérte tőle, mivel sok embert ismer, segítsen neki, hogy az álma teljesülhessen. Buzás Péter kollégáival együtt igyekezett megoldást találni, és végül úgy döntöttek, Dani kapja meg az önkormányzat, illetve a városi intézmények használt számítógépeinek egyikét. Arról is döntöttek, hogy Dani mellett még két, hasonlóan kitűnően tanuló, ám szerény körülmények között élő diák részesüljön ugyanilyen ajándékban. Megtudtuk: ebből hagyomány lesz Makón, mert jövőre is kapnak hárman – akkor nem az önkormányzati, hanem az egyházi iskolák diákjai közül.

Dani – miután az ajándékot megkapta – azt mondta: azért gondolta, hogy a polgármesternek ír, mert amikor most legutóbb, a választások idején azt kérdezte a szüleitől, kiből lehet polgármester, ők azt mondták: abból, aki a legtöbbet tud segíteni az embereknek. A levelet nem postán adta fel, hanem bedobta Buzás Péter lakásának postaládájába. Az iskolában sokat számítógépezik, az otthonit is főként tanulásra szeretné használni, no meg persze játszani is fog vele, bár internet-hozzáférése nincs a családnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki akartak rabolni egy makói zálogházat

Az üzletben dolgozók bátor fellépésének köszönhetően üres kézzel futamodott meg az a férfi, aki… Tovább olvasom