Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Szarvas Ferenc élve, N. Gábor holtan került elő

Makó - A kalandvágyból Brazíliába távozott földeáki Szarvas Ferenc élve, egy makói középiskolás, N. Gábor viszont holtan került elő – hosszú hónapok után. Nagy nyilvánosságot kapott eltűnési ügyeket vettünk górcső alá.
– A makói kapitányságon jelenleg nem nyomozunk friss eltűnési ügyben, a lezáratlan akták évtizedesek – mondta lapunknak Palicz András városi rendőrkapitány. Keresnek például egy olyan embert, aki a Maros-partra indult, de azóta sem tért vissza, de olyan román állampolgárt is, aki minden bizonnyal külföldre távozott, Magyarországon ugyanis nem bukkantak a nyomára. A legtöbb eltűnési bejelentés gyerekek miatt érkezik. A legfrissebbet körülbelül egy hónapja kapták, de az a kisdiák szerencsére két nap alatt előkerült. A jellemző egyébként az, hogy aki elveszett, néhány napon belül hazatér.

Ám sajnos nem minden eltűnés ér ilyen szerencsés véget. Makón máig sokan emlékeznek egy 5 évvel ezelőtti esetre, amikor egy középiskolás fiú, N. Gábor felült a kerékpárjára azzal, hogy a fürdőbe megy, de hiába várták otthon, többé nem jelentkezett az Alma utcai házban. Osztálytársai hirdetményekkel ragasztották tele a várost, a rendőrség még az Interpollal is kerestette – mindhiába.

Megszületett Saila dos Santos Szarvas

Idősebb Szarvas Ferenc lapunknak elmondta, hogy a fia időközben portugál nyelvvizsgát tett, és számítógép-kezelői képesítést is szerzett Brazíliában, bár most éppen szobafestőként dolgozik. A legnagyobb hír azonban nem ez, hanem az, hogy az ott megismert kedvesétől megszületett a lánya, Saila dos Santos Szarvas.

A középiskolás fiúnak májusban veszett nyoma – végül decemberben találták meg a holttestét véletlenül az ártéri erdőben, felakasztotta magát egy fára. Bár a fiú zárkózott volt, osztályfőnöke, Széllné Király Mária szerint nem voltak iskolai problémái. Többen arra következtettek, hogy otthoni gondok elől menekülhetett a halálba. A fiú édesapja az eltűnés után néhány hónappal, de még az előtt, hogy megtalálták volna fia holttestét – öngyilkos lett. Édesanyja – úgy tudjuk – azóta elköltözött Makóról.

Sokkal szerencsésebb véget ért viszont a most 28 esztendős földeáki Szarvas Ferenc története. Az egykori porcelángyári munkás kalandvágyból, letelepedési szándékkal 3 esztendeje Brazíliába utazott, ahol minden valószínűség szerint kifosztották, elvették a papírjait, majd leütötték – emiatt amnéziás lett. Édesapja, idősebb Szarvas Ferenc még jósnőhöz is elment, hogy megtudja, mi történt a fiával – végül egy Amazonas-vidéki kórház értesítette a magyar hatóságokat, hogy kezelnek náluk egy magát magyarnak valló férfit. Lapunk cikkei nyomán az izgalmas történetre felfigyelt az országos média is, és az egyik kereskedelmi tévé jóvoltából előbb az édesapa látogathatta meg fiát, majd Feri az idős édesapát. Feri bácsi most azt mondja, megnyugodott, hogy tudja, él a fia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apátfalván beváltak a jelzőlámpák

Makó - Egyelőre próbaüzemben, de bő egy hete működik az a két jelzőlámpa, amit Apátfalván szereltek… Tovább olvasom