Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Századikként tett esküt Klárafalván Sági Elvira

Klárafalva - Huszonhét határon túli magyar tett állampolgársági esküt tegnap Klárafalván. A faluban ez volt a hetedik ilyen ünnepség. A temesvári Sági Elvira volt a századik, aki állampolgársági esküt tett.
– A férjemre gondoltam, aki biztosan eljött volna velem, ha még élne – mondta a temesvári Sági Elvira, amikor arról kérdeztük, miért könnyezett, amikor letette a magyar állampolgársági esküt tegnap a klárafalvi községházán. Vele együtt összesen 27-en kapták meg Fekete József polgármestertől a Schmitt Pál köztársasági elnök által aláírt honosítási okiratot. A faluban hetedszer rendeztek ilyen szertartást, Sági Elvira volt a századik, aki állampolgársági esküt tett. Jött vele a lánya, Angéla és a fia, László is – ők is esküt tettek.

A Karcagon született Sági Elvira (középen) mindig magyarnak érezte magát.  A szerző felvétele
A Karcagon született Sági Elvira (középen) mindig magyarnak érezte magát.
A szerző felvétele

Sági Elvira esetében visszahonosításról van szó, hiszen magyar állampolgárként látta meg a napvilágot Karcagon, de miután az édesapja elesett 1945-ben, az édesanyja visszaköltözött vele erdélyi szülőfalujába, Farkaslakára. Ekkor volt 3 hónapos. Elmondta, örül, hogy újra magyar állampolgár lehet. Egyébként mindig is magyarnak érezte magát, és büszke arra, hogy a mostani népszámláláskor az unokája is annak vallotta magát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maroslele szépen iparkodik

Jó ütemben halad a maroslelei olajfeldolgozó építése, amelyben 240–300 kilogramm tökmagot dolgoznak majd fel jövő májustól. Tovább olvasom