Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Százan a hospice mozgalomért

Makó - Több mint százan kerékpároztak, futottak vagy sétáltak tegnap délután Makón sárga léggömbökkel, kitűzőkkel a városi kórháztól a Hagymaházig, hogy felhívják a figyelmet a hospice mozgalom fontosságára.

A Magyar Hospice Alapítvány felhívására több mint százan kerékpároztak, futottak vagy sétáltak kedden délután Makón sárga léggömbökkel, kitűzőkkel a városi kórháztól a Hagymaházig, hogy felhívják a figyelmet a hospice mozgalom fontosságára. Ennek célja az, hogy a gyógyíthatatlan betegektől ne forduljanak el, és életük utolsó pillanatáig megőrizhessék emberi méltóságukat. Makón már másodízben rendezték meg a figyelemfelkeltő akciót – sok fiatal is csatlakozott hozzá az ifjúsági önkormányzat, illetve a Fiatalokért Gyermek- és Ifjúsági Egyesület invitálására. A sárga szín a nárciszra utalt, amely a hospice mozgalom jelképe.

Nárcisz-menet Makón - GALÉRIA

A Hagymaháznál citeraszó fogadta a résztvevőket. Dehelán Aurélia, a városi kórház orvosigazgatója megemlékezett Kóczián Zsófia főorvosnőről, a makói hospice szolgálat alapítójáról is, aki tavaly szeptemberben hunyt el – a sors kegyetlen iróniája, hogy gyógyíthatatlan betegként neki is szüksége volt ilyen ellátásra. Lapunknak azt is elmondta, hogy a makói kórházban egészségügyi dolgozók és karitatív önkéntesek jóvoltából két esztendeje működik a szolgálat, amely heti egy napon fogadja az érdeklődőket. Szerte az országban pedig 40 bejegyzett hospice egyesület igyekszik megkönnyíteni a végstádiumos betegek utolsó időszakát, illetve segíteni a hozzátartozókat az ápolásban, gondozásban, majd a tragédia feldolgozásában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gémóver: Mezőhegyes Békés megyében marad

A keddi képviselő-testületi ülésen eldőlt, Békés megyében marad Mezőhegyes. Tovább olvasom