Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Szedi a csatornadíjat az Alföldvíz

Makó - Bár eredetileg úgy volt, hogy az új szennyvízbekötéssel rendelkező háztartásoknak az év végéig nem kell csatornadíjat fizetniük Makón, az Alföldvíz mégis számláz, az érintettek pedig háborognak.
– Bár azt ígérték, hogy az új szennyvízbekötések után idén még nem kell Makón csatornadíjat fizetni, a szolgáltató mégis számláz – panaszolta el lapunknak Márton Imre, aki október óta ugyan már nem
önkormányzati képviselő, mégis sokan megkeresték felháborodva. Ugyanezzel a problémával szembesültek a Makó és Térsége Szennyvíz-csatornázási Társulásnál is, ahol – mint Nagy Lajos elnöktől megtudtuk – szinte naponta csörög a telefon emiatt.

Azt, hogy várhatóan az év végéig nem kell az új hálózat használatáért díjat fizetni, az illetékesek nyilatkozatai alapján lapunk is többször megírta. Ennek alapja a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal állásfoglalása volt, amely szerint az új csatornarendszeren nem lehet automatikusan a városban korábban megszabott csatornadíjakat alkalmazni; itt új díjmegállapításra van szükség, ez pedig azután lehetséges, hogy a város teljes területén lezárult a próbaüzem. A lezárás, mint beszámoltunk róla, szeptember 17-én megtörtént, új díjmegállapítás viszont információink szerint hivatalosan még nem volt. Ráadásul – mint több olvasónk panaszolta – egyes számlákon szeptember 17-e előtti időszakra, visszamenőlegesen is kérnek díjat, és erről előzetesen nem értesítették a fogyasztókat.

Az ügyben megkerestük a számlákat kiküldő Alföldvíz Zrt.-t. Diós Zsolt, a társaság PR-munkatársa írásban az alábbiakat válaszolta: „A víziközműtörvény alapján hatályos díj van megállapítva Makó város közigazgatási területére nézve, ez a díj a település csatornaszolgáltatásról szóló 57/2011. (XII. 28.) számú 2012. év január elsejétől hatályos önkormányzati rendeletén alapszik. Társaságunk ezt a hatályos díjat alkalmazza a település teljes közigazgatási területén." Elküldtük az Alföldvíznek a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal állásfoglalását, majd az árszabályozó és ellenőrző hatóságként is működő hivatalnak jeleztük a problémát – a fejleményekről beszámolunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új csarnokot avatott a Zöldségcentrum

A közelmúltban elhunyt Krizsán Tibor nevét viseli a makói Zöldségcentrum Kft. új, 210 milliós beruházással épült feldolgozócsarnoka. Tovább olvasom