Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Szefo: huszonöt új makói munkahely

Újabb huszonöt embert vett fel a Szefo Zrt. megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató üzeme – közülük öten kiszomboriak. A társaság az alkalmazottak továbbképzését is célul tűzte ki.
A makói és a kiszombori önkormányzat közösen alakította ki azt a megváltoztatott munkaképességűeket foglalkoztató üzemet Makón, amely eredetileg százhuszonöten dolgoztak – április elsejétől azonban huszonöt fővel bővül a létszám. A Búza utcai egykori iskolaépületben, ahol a szegedi székhelyű Szefo Zrt. tart fenn telephelyet, az emberek poharakat, szalvétákat és más hasonló iparcikket csomagolnak a kereskedelem számára szükséges kiszerelésű mennyiségben. A város polgármesterétől, Buzás Pétertől megtudtuk: Makón évente háromszáz ember válik megváltozott munkaképességűvé. Akik közülük itt munkát találnak, egyrészt hasznos elfoglaltsághoz, másrészt plusz jövedelemhez jutnak – ezért is szeretné az önkormányzat bővíteni a Szefo Zrt.-nek átadott területet. Ennek érdekében szeretnék megszerezni az épülethez
Öten kiszomboriak

A huszonöt új álláshelyből – a korábbi megállapodásnak megfelelően, az épület átalakítási költségéből vállalt arányhoz igazodva – ötöt kiszomboriak tölthetnek be, így összesen már harmincan dolgoznak itt a községből. A falu polgármestere, Szegvári Ernőné kiemelte: a dolgozók napi munkába járásához nagy segítséget nyújt az autóbusz-társaság – mely a megnövekedett igényekhez igazította reggeli menetrendjét –, illetve a makói önkormányzat által fenntartott ingyenes helyi buszjárat.  
tartozó szolgálati lakást is.

Az állami tulajdonú Szefo Zrt. vezérigazgatója, Kiss Sándor más típusú fejlesztésekről is beszámolt. Elmondta: amellett, hogy a társaság fő tevékenysége jövedelmező, termékeikre van piaci kereslet, a terveik között a megváltozott munkaképességű emberek képzése, továbbképzése is szerepel – így ugyanis a hagyományos munkaerőpiacon is értékes tudásra tehetnek szert. A napokban adták át a cég rehabilitációs telephelyét Szegeden, ahol számítógépes ismereteket és angol nyelvet oktatnak a jelentkezőknek, köztük három makóinak is. A társaság tervei között egy hasonló makói képzés elindítása is szerepel, ráadásul a helyi vállalkozókkal együttműködésben, hogy a tanfolyamot végzőknek biztosan legyen munkahelye.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Microsoft-teszt Makón

Az Almási utcai az első általános iskola Magyarországon, ahol használatba veszik a huszonegyedik… Tovább olvasom