Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Széket váltott Kincses Tímea

Makó - Szeptember elsejétől a Makói Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója lesz Kincses Tímea, aki eddig a Návay-szakközépiskola tagintézmény-vezetője volt. Azt mondja, kihívást látott a nagyobb létszámú, sokszínűbb intézmény irányításában.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Nem búcsúzott kollégáitól könnyen, mert jó szívvel gondol vissza a Návayban eltöltött évekre Kincses Tímea, aki az új tanévet már nem középiskola, hanem általános iskola élén kezdi meg. Lapunknak elmondta: felkérésre adta be pályázatát, s két pályázó közül úgy nyert, hogy bírta a tanári kar bő kétharmados támogatását. Eddigi munkahelye az utóbbi években a Makói Oktatási Központ részeként működő, Návay Lajos nevét viselő kereskedelmi és közgazdasági szakközépiskola volt, az új pedig a város állami kézben maradt összevont alapfokú intézmény lesz. Kincses Tímea helyére egy évre megbíznak egy új vezetőt; információink szerint a város oktatási rendszerében szeptembertől más vezetőváltásra nem kerül sor.

Megírtuk: a korábban önkormányzatiként ismert, több tagintézményből összevont Makói Általános Iskolából tavaly egy- egy tagiskola református, illetve katolikus lett, az Almási és a Bartók viszont megtartva a régi közös nevet állami kézbe került. A múlt tanévben a nagyéri és a királyhegyesi tagiskolákat is beleszámítva 616 diákja és 72 pedagógusa volt. Az új direktor egyebek mellett éppen azért látott kihívást, fantáziát benne, mert jóval nagyobb és sokszínűbb, mint a Návay.

Kincses Tímea nemrégiben átvett megbízatása 5 esztendőre szól. Az új intézmény nem teljesen új számára, hiszen korábban 15 éven át tanított az Almási utcai iskolában magyart és történelmet. A KERI élén 6 évet töltött, de közben szakértőként, szaktanácsadóként is megbecsülést szerzett magának. Azt mondja, nem akarja gyökerestül felforgatni a Makói Általános Iskolát: a két tagintézmény szakmai önállósága megmarad, s megőrizhetik profiljukat is – mint ismert, a Bartók a művészeti oktatásról, az Almási pedig az informatikai képzésről nevezetes. Ugyanakkor szeretné, ha lezárulna az a helykeresés, ami a szétválás után az intézményt jellemezte. Azon fog dolgozni, hogy olyan rangja, tekintélye legyen, amellyel állja a versenyt bármelyik általános iskolával. Ennek érdekében a fenntartóval egyeztetve fejlesztéseket, felújításokat is tervez.

Olvasóink írták

  • 2. Qllancs 2013. augusztus 30. 21:01
    „Trafik..föld...igazgatóiszékmutyi ! Hűségeseket jutalmazni kell. Megyei bunyóspanka ,meg a főfegyülelő barátnője.
    Jóól helyezkedni tudni kell.”
  • 1. grafika88 2013. augusztus 30. 10:55
    „Nagyon szimpatikus kis hölgy..de sajnos tudjuk hova húz ! Felkérésre pályázott?? ..mert jobb oldali szimpatizáns ! Köztudott .Seggnyalók ..megkapják a jutalmukat .itt pl. 6 évre !????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkielégítést végzett a 13 éves kislány előtt, elfogták

Megírtuk, egy 13 éves kislány és édesanyja fordult a Makói Rendőrkapitánysághoz segítségért, mivel… Tovább olvasom