Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Széll Sándor az Erdei új igazgatója

Új igazgatója van a makói Erdei Ferenc Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskolának, Széll Sándor személyében. A direktor mindenekelőtt a beiskolázási létszámot szeretné növelni, emellett első tervei között szerepel egy fedett közösségi tér kialakítása az udvaron.
Széll Sándor azóta tanít az Erdeiben, mióta lediplomázott Fotó: Szabó Imre
Széll Sándort a hónap elején nevezte ki az iskola élére az intézményt fenntartó megyei önkormányzat – a korábbi direktor, Savanya Sándor nem pályázta meg újra a tisztséget. Az új igazgatónak nem kellett ismerkednie a középiskolával, hiszen azóta, hogy 1987-ben megszerezte első, kémia–fizika szakos diplomáját, itt dolgozik. Az utóbbi időben egyébként főként informatikát tanít, mert időközben abból is lediplomázott. Miután megtudta, hogy elődje már nem pályázik, éppen kollégái, barátai bíztatására adta be jelentkezését. Az új direktor egyébként negyvenhat esztendős, nős, két gyermeke van, és születése óta Makón él.

Az általa vezetett intézményről azt mondta: patinás múltú, hiszen 1923-ban alapították – ugyanakkor korszerű és diákbarát iskola. Fő profilja természetesen a kereskedelmi és közgazdasági képzés. Nagyjából háromszáz diákja van a szűkebb-tágabb térségből, akiket az iskolában huszonhét pedagógus oktat. Ezért azt lehet mondani, minden tanuló személyesen is ismeri a tanárokat. Büszke az iskola nemrég felújított, európai színvonalú kollégiumára is.

Az elmúlt néhány évre jellemző volt, hogy az intézmény sikeresen pályázott különböző támogatások elnyerésére, ezért új tantermekkel és – többek között – informatikai eszközökkel gyarapodott. Széll Sándor reményei szerint ez a sorozat folytatódik. Változtatni egyébként nem sok mindenen szeretne, hosszú távú elképzeléseit azonban először természetesen egyeztetni szeretné a tantestülettel.

Mindenekelőtt a beiskolázási létszámot szeretné növelni, amihez további sikeres tanulmányi versenyek, kiemelkedő továbbtanulási eredmények kellenek. Ami pedig az új beruházásokat illeti: ezek sorában, hogy az iskola még otthonosabb legyen, az első egy fedett közösségi tér kialakítása lehet az udvaron.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz gyermeket nevel egyedül

Tízgyermekes család lakik a makói Móricz utcában. Az édesanya, Siposné Hadvina Magdolna immár több… Tovább olvasom