Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Szembesítés: megtört a hummeres gázoló

Szeged - Fordulat történt a Kenéz Imre motoros rendőrt elgázoló osztrák férfi ügyében. A legutóbbi szembesítésen a Hummer vezetője, Thomas B. lelkileg összetört, és többször is bocsánatot kért a történtekért Kenéz járőrtársától.
– Szegeden, a sajtót kizárva, egy rendőrségi telepen tartotta az ügyészség a szembesítést: a lefoglalt Hummereken bemutattuk, hogyan fogtuk le Thomas B.-t, miután Apátfalván elgázolta Kenéz Imre motoros rendőrt – mesélte lapunknak a tavaly októberi gázolásnál a rendőröknek segédkező Móra Ferenc. A tragikus eset óta eltelt fél évben, mint arról beszámoltunk, Thomas B. közel 30 kilót fogyott, de ez idáig semmilyen megbánást nem tanúsított. Mi több, legutóbb az osztrák gázoló testi sértéssel vádolta elfogóit. A múlt héten az ügyészség Thomas B.-t a szemtanúkkal és Kenéz Imre járőrtársával is újra szembesítette. – Először a katonai ügyészségen találkoztunk, ahol Thomas B. szemébe kellett elmondanom, mi és hogyan történt. A kérdések után Thomas B. változtatott korábbi állításán, és elismerte: nem bántottam. Utána kimentünk a rendőrségi telepre, ahol a lefoglalt autókat tárolják. A Szeged melletti helyszínen különböző beállásokban újra megmutattuk, hogyan fogtuk le Thomas B.-t, aki, miután kiszállt Hummerjéből, késekkel a kezében felénk indult – mesélte a szemtanú.

Úgy tudjuk, véglegesen megdőlt a védelem állítása, miszerint Thomas B. azért gázolta el Kenéz Imrét, mert járőrtársa könnygázt fújt az osztrák sofőrre. – Megtört a férfi. Amikor váltottam vele pár szót, Thomas B. azt mondta: „az életemben sok mindent nem így kellett volna csinálni". Az egész procedúra közel 8 órán át tartott, minden mozdulatunkat kamerákkal rögzítették. A korábbiakhoz képest az osztrák nagyon megviselt volt: amikor beült Hummerjébe, kiborult. Az autó műszerfaláról a kislánya kacsáját akarta magához venni, de nem engedték neki – mesélte Móra Ferenc.

Megtudtuk, a szembesítés során rekonstruálták a rendőrök fegyvertartását, valamint a verekedést is. – Most már úgy viselkedik, mint egy normális ember. Együttműködött, valószínűleg felfogta, hogy mi folyik körülötte. Mondtam, neki, hogy nem úgy tekintek rá, mint egy bűnözőre, én csak odakeveredtem a helyszínre. Láttam rajta, örül, hogy emberszámba veszik. A korábbi tagadásával szemben a bizonyítás közben többször bocsánatot, elnézést kért Kenéz Imre járőrtársától is – tudtuk meg a szemtanútól.

Thomas B.-t korábban már huszonnyolcszor büntették, többek között hivatalos személy elleni erőszakért és fegyveres rablásért. Most egyebek mellett hivatalos személy ellen elkövetett emberöléssel gyanúsítják, ami 10-től 20 évig, de akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. Kenéz Imrét hősi halottá nyilvánították, temetésén több ezren vettek részt Szegeden.

* * *

Az apátfalvi rendőrgázolás dossziéja a delmagyar.hu-n

Meghalt az Apátfalvánál elgázolt Kenéz Imre motoros járőrvezető
Megtagadta a vallomástételt a drogosan gázoló osztrák hummeres - gyertyás megemlékezés volt Apátfalván
Makói civil ütötte ki a Hummer-sofőr kezéből a pisztolyt
Miért vadult be a hummeres gázoló?
Testvérként szerették kollégái Kenéz Imrét
Már sajnálja tettét a rendőrgyilkos hummeres
A rendőrgyilkost tolószékben vihetik vissza a helyszínre
Panaszt emelt az újabb gyanúsítások ellen a hummeres gázoló
Apátfalvi rendőrgázolás: nem használtak gázspray-t a járőrök
Megvádolta elfogóit a hummeres gázoló: 29 kilót fogyott Thomas B.

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. Anyádlóháton2 2013. március 27. 21:24
  „14. Bohatanárúr 2013.03.25. 09:04

  http://www.borsonline.hu/20130327_nem_tort_meg_a_hummeres_gazolo?utm_source=delmagyar.hu&utm_medium=rssfeed&utm_campaign=contentbox

  No comment!”
 • 53. XVIII 2013. március 27. 13:33
  „Adalék a történethez, a mai Borsból: "A korábbi tagadásával szemben a bizonyítás közben többször bocsánatot kért Kenéz Imre jár­őrtársától is - mondta új­ság­íróknak Móra. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője tegnap a Borsnak úgy nyilatkozott: a tanú erőteljesen kiszínezte a történteket.

  - Thomas B. nem tört meg, továbbra is tagadja az összes terhére rótt cselekményt - jelentette ki Fazekas. - Nem tett beismerő vallomást, s továbbra is tartja magát ahhoz a verzióhoz, hogy az egyik rendőr lefújta őt paprika spray-vel és ezért szinte vakon vezetett. Ugyanakkor a szakértők most már kétséget kizáróan bizonyították, hogy nem fújták le Thomas B.-t."”
 • 52. bánki 2013. március 26. 14:38
  „<moderálva>”
 • 51. DrBubóóó 2013. március 26. 09:50
  „Most olvasom a Blikkben! "tanú, s hozzátette: a gyanúsított ügyvédje hazugságnak nevezte a tanúk által elmondottakat, ezért az ügy lezárása után jogi lépéseket tesz." Profi :) Így kell ezt csinálni Ferikém! :) Visszanéztem, tényleg az összes kereskedelmi csatornán, több hónapja ezt állította az ügyvéd.”
 • 50. deszkás 2013. március 26. 09:13
  „EORDOGH! (47 hsz ) Amit leírtál mindig bíráltam és a rendszerváltás ELŐTTI IDŐKRE emlékeztetnek.(né báncsad a kűfődit me nem hoz valutát) Véleményem szerint NEM(!!!!!) is akarják a változtatást! Inkább Traffit de 70 darabot (!).Hadd szokja a paraszt a szántást.(persze csak a hazai!) Nagyjainknak eszébe se jut egy létezőrendszert "összekapcsolni" hogy ne kerülhesse meg pl az ír gázoló a büntetlenséget! Ez az igazi kettős mérce amihez ÁLLAMI SZINTEN ASSZISZTÁLNAK! Hogy egy anno Fideszes hasonlattal éljek: a pofátlanság nem korlát! (nekünk)”
 • 49. feherliliom 2013. március 26. 08:01
  „és amikor gázolt, ő emberszámba vette azt akinek az életét vette el?!!!!!!nem fogom sajnálni, sőt.”
 • 48. qrumpli 2013. március 26. 07:15
  „Vajon hányszor kell megpofozni valakit ,hogy igazat mondjon?”
 • 47. Eordogh 2013. március 26. 07:09
  „Kenéz Imre valóban hősi halott. Példás büntetést érdemel az osztrák gázoló. Bocsánatkérése ugyanolyan aljas lelkületből fakad, mint bűntette. A magyar Rendőrségnek és igazságszolgáltató Szerveknek tudnia kell, hogy az osztrák Rendőrség utazik a magyarokra és általában a külföldiekre. Ezt 1976-óta tapasztalom mindmáig az osztrák utakon és nem túlzás. A büntetések pedig mindig irreálisan túlzottak voltak, és méltányosságot soha, egyetlen esetben sem tapasztalta. Nem hiányoztak a rosszakaratú, nem azonos mércék használatai sem, azaz az osztrák bűntelenül szegheti meg KRESZ-t, a magyarnak, vagy más külföldinek azonnal fizetnie kell. Szeretném tudni, hogy a magyar külügy tett-e valamit valaha azért, hogy a kettős mérce használata ellen felemelje a szavát az osztrák Rendőrség visszaélései ellen, vagy kussol, mint általában, mert az állampolgárainak csak közpénzeit költi, de érdekeit nem úgy képviseli, ahogy azt megérdemelnék.
  Nagyon bízom abban, hogy nem Erdő Péter bíboros kereszténynek feltüntetett megbocsátási tanait fogja az igazságszolgáltatás figyelembe venni a legalább olyan példás büntetés kiszabásakor, mint amilyen példátlan volt a bűntett.
  Dr. Eördögh István”
 • 46. keletaru 2013. március 25. 18:29
  „Jogállamban élünk ! Rendszerváltás óta !? Felejtsék már egyesek az IGAZSÁG szolgáltatást ! Attilánál ez volt a szokás ! István a keresztény .....pénzért adta a megváltást ! Üdv Lévai Attila”
 • 45. keletaru 2013. március 25. 18:29
  „Jogállamban élünk ! Rendszerváltás óta !? Felejtsék már egyesek az IGAZSÁG szolgáltatást ! Attilánál ez volt a szokás ! István a keresztény .....pénzért adta a megváltást ! Üdv Lévai Attila”
 • 44. _csutak_ 2013. március 25. 17:54
  „Az addiktológusok szerint a "szerről" ( drog, alkohol, cigaretta) leszokni nem lehet, de kitisztulni idővel igen, ha nélkülözi a szervezete a szert.
  Vélelmezhetően hosszú évek kábultsága után most döbbent rá, hol van, mit követett el.
  Biztosan nem egyszerű neki és higgyétek el, hogy egy jó rendőr kiszúrja a színész teljesítményt!
  Lehet, most szembesült azzal, hogy itt bizony végleges életfogyt is lehet a játszma vége.
  Ebbe bárki beleroppanna.”
 • 43. törppicur 2013. március 25. 17:17
  „Sejtésem szerint sajnos ez is egy taktika a gázoló ügyvédje részéről. De remélem azért a legkeményebb büntetést fogja kapni.”
 • 42. süntojás 2013. március 25. 15:48
  „Nyilván kezd tisztulni az emberke és a bent léte jobb mint egy elvonóQra!”
 • 41. Johansen 2013. március 25. 15:09
  „A rendőrségnek nincs joga ebben az büntetőügyben nyilatkozni, mivel az ügyet nem Ő nyomozza, hanem az Ügyészség.”
 • 40. Ro.matricaárus 2013. március 25. 14:18
  „36. Egyolvasó 2013.03.25. 13:24 Ertem ugy, itt roman oldalt..... ha itt koveti el! Nem magyar oldalt vagyunk, tuloldalt.”
 • 39. deszkás 2013. március 25. 14:15
  „RO:MATRICAÁRUS! Sacc: a TB díja -mivel nem nyilvános= 1.5-2 milla -csak neki- a szakértői díj (díjak) ehhez képest borravaló. Bocs ha szakértettél.”
 • 38. bánki 2013. március 25. 14:07
  „Én is megtörném !

  <moderálva>”
 • 37. Cillit_bang 2013. március 25. 13:25
  „Kiment belőle a koko...”
 • 36. Egyolvasó 2013. március 25. 13:24
  „32. Ro.matricaárus 2013.03.25. 12:11

  Butaságot ne írj. Kit lőttek volna fejbe a rendőrök? Hiszen még a gázolót is elengedték, annak ellenére, hogy a főnököd is látta rajta, hogy nem tiszta, valamilyen szer hatása alatt van, a rendőrök akkor miért nem vették észre, miért engedték be így az országba?”
 • 35. jozko 2013. március 25. 12:58
  „Még mindig sántít a dolog a bizonyítással.
  Tíz évet se tudnak rávarrni.”
54 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A folyó és én fotópályázat Makón

A folyó és én – a Maros Makónál mottóval hirdet fotópályázatot a városban és a dél-alföldi régióban élő alkotóknak a makói önkormányzat. Tovább olvasom