Délmagyar logó

2018. 07. 20. péntek - Illés 18°C | 28°C Még több cikk.

Szemét borítja a bozótost

Még mindig nagy mennyiségű hulladék borítja azokat a földeket, amelyek a makói szeméttelep közvetlen környékén terülnek el. A szélviharok nyomát a Bio-Pannónia Kft. emberei igyekeznek eltüntetni, de a munka még legalább két napig eltart.
A szél messzire hordta a nejlont és a papírdarabokat a földeáki úti szeméttelepről. Fotó: Frank Yvette
Elszomorító képet mutat Makó egyik külterületi része, a földeáki út környéke. A városi hulladéklerakó telep körül ugyanis még mindig nagy mennyiségű szemét látható. Lehetetlen megbecsülni, mennyi a hulladék és mekkora területet borított el – különösen az út menti fás-bokros részek látványa megdöbbentő a gallyakon fennakadt megannyi papír- és nejlonzacskódarab miatt. Geráné Mészáros Mária, a hulladéklerakót üzemeltető Bio-Pannónia Kft. makói üzemvezetője lapunknak elmondta: a cég emberei dolgoznak a szél által széthordott szemét eltakarításán, ez azonban, nagy területről lévén szó, nem egyszerű feladat.

Mindaz, ami a földeken látható, azért tudott kikerülni a telepről, mert az elmúlt néhány napban váratlan, orkánerejű szélviharok pusztítottak errefelé is. A szél olyan erős volt, hogy a hulladékot fedő néhány centis földréteget is elhordta, ezt követően pedig a szemetet alkotó könnyebb darabokat is el tudta repíteni egészen messze. Geráné Mészáros Mária becslése szerint a feladaton dolgozó három embernek még legalább két napig lesz dolga a szélvihar miatt kikerült hulladékkal.

A makói szeméttelep egyébként nyolc esztendeje nyílt meg. Bár a társaság dolgozóinak jó néhány váratlan problémával meg kellett küzdeniük ez idő alatt, ilyen jellegű gonddal eddig még nem szembesültek. Most arra is megpróbálnak megoldást találni, hogy miként lehet mindezt a későbbiekben megelőzni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a báli szezon Makón

Megkezdődött a báli szezon Makón: szombat este közel ötszázan mulattak a Juhász Gyula Református… Tovább olvasom