Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Szennyvízberuházás: csak apróbb munkák maradtak

Alig tucatnyi ingatlan maradt Makón és a szennyvízberuházás által érintett 5 községben – Apátfalva, Földeák, Kiszombor, Magyarcsanád, Maroslele –, amit műszaki okok miatt gazdaságosan nem lehetett csatlakoztatni a kiépült csatornahálózathoz – mondta el a tegnap tartott sajtóbeszélgetésen Ortutay Miklós, a beruházás projektmenedzsere.
Ezen lakóházak esetében nem fognak talajterhelési díjat kiróni, hiszen ezt csak azoknak kell fizetniük, akiknek lehetőségük van a bekötésre, mégsem élnek vele. Ugyanakkor a tulajdonosnak továbbra is gondoskodnia kell a szennyvíz rendszeres elszállításáról.

Mint elhangzott, az összesen 14 milliárdos beruházás közel 550 kilométernyi szennyvízcsatorna, 34 új szennyvízátemelő, valamint 14 ezernél több új házi bekötés épült, hatszorosára növelve az ellátott háztartások számát. A próbaüzem mindenütt lezárult, már csak az elmaradt néhány utcában pótolják a munkát, illetve garanciális javításokat végeznek. Szeptember végéig ez is befejeződik.

Megírtuk: Magyarcsanádon, Maroslelén, Földeákon és Kiszomboron tavaly ősszel meghiúsult a csatornázás utáni úthelyreállítás, mert a kivitelező a befejezéshez szabott határidőig el sem kezdte a munkát. Ortutay Miklós most jó hírt mondott azoknak, akiknek az életét ez megkeserítette: a társulás hétfőn kiírta a közbeszerzési pályázatot a befejezésre, a munkára sok a jelentkező. A beruházásra elnyert 111,9 millió is megvan. Ha minden jól megy, május elején szerződést kötnek a győztessel, akinek 60 napja lesz a kivitelezésre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amikor kitárulnak a lehetőségek

Pedagógiai konferenciát rendez Amikor kitárulnak a lehetőségek címmel a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ makói tankerülete, a Makói Általános Iskola és a Návay Lajos Szakképző Iskola holnap a Hagymaházban. Tovább olvasom