Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Szennyvizes gépek 149 millióért

Makó és térsége - Sikerrel zárult az a pályázat, amelynek keretében a csatornahálózat tisztításához és a bővülő szennyvíztisztító telep üzemeltetéséhez szükséges gépeket szerzik be Makón. Emellett ismét meghirdették a Földeák, Maroslele és Kiszombor csatornázására szóló közbeszerzési eljárást.

Sikeresen lezajlott és szerződéskötéssel zárult az a pályázat, amelynek révén a csatornahálózat és a makói szennyvíztisztító telep üzemeltetéséhez szükséges járműveket, berendezéseket akarták beszerezni – tájékoztatta lapunkat a Makó térségi szennyvízberuházás kommunikációjával megbízott Insomnia Reklámügynökség. A nyertes nettó 149,8 milliós értékű ajánlatával a környei székhelyű, de osztrák érdekeltségű M-U-T Hungária Kft. lett. A megállapodás értelmében a szennyvíz-csatornázási társulás egy nagy nyomású csatornatisztító kocsit, egy szippantót, egy konténerszállítót, két szervizautót, egy kotró-rakodó gépet, valamint két mobil áramfejlesztő berendezést vásárolt. Ezeket 2012. április közepéig szállítja a nyertes ajánlattevő.

A most megkötött szerződés mellett idén sikeresen lezárultak a szennyvíztisztító telep bővítésére és a Makó, Apátfalva és Magyarcsanád csatornázását szolgáló, kivitelezésre indított közbeszerzési eljárások. Így a teljes projektből csak a földeáki, kiszombori és maroslelei csatornázás kivitelezőjének kiválasztása van még hátra. Az idén októberben kényszerűségből eredménytelennek nyilvánított, ezt célzó eljárást a társulás sürgősséggel dolgozta át, majd egyeztette az illetékes szervezetekkel, és december 13-i ülésén már a végleges kiírásról dönthetett. Ennek alapján összesen 3 szerződés megkötésére vár ajánlatokat 2012. január 31-éig. E szerződések alapján több mint 133 kilométer csatornát kell majd megépíteni több mint 4000 bekötéssel. A munkálatok becsült értéke meghaladja a 3,6 milliárd forintot – ebből 1,25 milliárd a földeáki, 1,31 a kiszombori és 1 milliárd a maroslelei beruházás értéke.

Olvasóink írták

  • 1. szabály 2011. december 20. 14:58
    „Mi lesz ha megint megtámadják?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítettek a helyi tévések a román kollégáknak

Makó - Lezárult az a nagyrészt uniós forrásból finanszírozott határon átnyúló magyar–román… Tovább olvasom