Délmagyar logó

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -7°C | 0°C

Szent Anna ünnepe

Július 26-át, Szent Anna napját fogadalmi ünnepként tartják számon Apátfalván az 1831. évi kolerajárvány megszűnésének emlékére.
Szent Anna ráadásul a várandósok védőszentje, s így a jövőbe vetett hit jelképe is egyben – a falunapi programsorozatot Szent Anna-napoknak nevezik Apátfalván.

A falu idén huszadik alkalommal rendezte meg ünnepségsorozatát a hétvégén, péntektől vasárnapig. Pénteken nagy sikerű hagyományőrző kulturális találkozót tartottak a faluház melletti rendezvénysátorban, szombaton pedig fotókiállítás nyílt, és leleplezték a tavaly díszpolgárrá választott Beke Mihály portréját. Ez a könyvtárba kerül, ahol a többi díszpolgár képe is látható.A jó hangulatot garantálta, hogy a gyerekek számtalan kézműves mesterség fogásait sajátíthatták el, és olyan játékok várták őket, mint a vízi foci, a bikagolás és az ugrálóvár. A vasárnapot főként a lovassportok szerelmesei fogadták örömmel. Sztárvendégek is voltak, mint például a Jolly és a Románcok, illetve a Bon-Bon együttes. Szekeres Ferenc polgármester lapunknak azt mondta, az idei falunapok különlegessége az, hogy mindhárom nap programját az önkormányzat szervezte meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ghyczy Tamás ma már ritkán bűvészkedik

Bő három évtizede Makóról indult a karrierje, a Ki mit tud?-győzelem után bejárta a világot produkcióival, mostanában viszont alig hallani Ghyczy Tamásról. Tovább olvasom