Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Szerelemféltésből verte agyon riválisát Makón - jogerős a 16 év fegyház

Szeged, Makó - Féltékenységből verte halálra egy 190 centis léccel a makói Farkas Zsolt riválisát 2 éve Makón. A Szegedi Ítélőtábla a támadót jogerősen 16 év fegyházzal büntette.
Jogerősen 16 év fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla Farkas Zsoltot. A 42 éves makói férfi 2 éve – ahogy arról beszámoltunk – különös kegyetlenséggel ölte meg E. Sándort: a férfi volt élettársára volt féltékeny, akinek a sértett házassági ajánlatot tett. Farkas egy augusztusi hajnalon ment be riválisa Síp utcai házába, ahol az alvó férfit egy 190 centi hosszú léccel agyonverte.

A másodfokú tárgyaláson a védőügyvéd elsősorban felmentésért folyamodott az Ítélőtáblához. – Az egyetlen objektív bizonyíték a léc egy részén található szagnyom: a további rendőrség által rögzített tucatnyi nyom nem hozható kapcsolatba ügyfelemmel. Mellőzzék annak a tanúnak is a vallomását, aki azt állította, hogy védencem a kérdéses időpontban alibit kért tőle. Amikor e vallomása született, védencem már a bíróság előtt is elismerte, hogy azon a hajnalon járt a helyszínen – mondta az ügyvéd. Utalt az orvos szakértői vizsgálatra, amely megállapította: a gyilkos egy szövetkesztyűben markolta meg a gyilkos eszközt. Az ügyvéd szerint hiteles szagmintát kesztyűn keresztül nem lehet venni. Másodlagosan azt kérte: amennyiben mégis Farkas bűnösségét állapítják meg, úgy mellőzzék a minősítő tényezőt, és az emberölés alapesetét állapítsák meg. – A vádlott abban a tudatban hagyta ott a sértettet, hogy az életben van. Nem kívánta halálát, az ölési szándék nem volt egyenes.

Amennyiben a minősítő tényezőt is helybenhagyják, úgy a fegyházbüntetés lényeges enyhítését indítványozom. Védencem büntetlen előéletű és az eset óta jelentős idő telt el – érvelt a védő.

Az ügyész a védelem fellebbezését alaptalannak tartotta. Az ügyész szerint a szagazonosítást a szabályoknak megfelelően folytatták le: 2 megyében, 2 különböző helyen, 2 különböző kutya 5-5 esetben azonosította és választotta ki a vádlott lécen hagyott szagmintáját. Szagnyomot nem csak akkor tudnak rögzíteni, ha valaki puszta kézzel fog meg egy eszközt – közölte az ügyész. Véleménye szerint megáll a minősített eset tényállása: legalább 11 nagy erőhatás érte a támadó eszközzel a sértett egész testét, akinek feje teljesen szétroncsolódott, eltörtek a bordái, halálához pedig a belélegzett vér vezetett. –

A támadónak tudatában kellett lenni, hogy az ütések halálhoz vezettek. Az emberölés módja kimerítette a különleges kegyetlenséget, a sértett legalább 20 percig haldokolt – magyarázta. Szerinte a büntetés enyhítése sem jöhetett szóba: a bűncselekmény 10-20 év szabadságvesztéssel, de akár életfogytiglannal is büntethető lett volna. A középmérték 15 év, amitől az első fokon kiszabott 16 esztendő csak 1 évvel tér el. Az Ítélőtábla végül mindenben osztotta az első fokú bíróság büntetés kiszabására vonatkozó rendelkezéseit, így Farkas Zsolt jogerősen is 16 évre került a rácsok mögé.

Korábban írtuk:

Farkas Zsolt büntetése – aki az emberölést különös kegyetlenséggel követte el – 16 év fegyházban letöltendő szabadságvesztés és 10 év közügyektől eltiltás lett.

Az ítélet indoklásában elhangzott: bár a vádlott mindvégig tagadta bűnösségét, a bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy az emberölést ő követte el. A különös kegyetlenséggel történt elkövetés, mint minősítés is megalapozott, ugyanis a vádlott az alvó, majd álmából felriasztott sértettet olyan brutális módon verte agyon, hogy annak rendkívüli fájdalmakat okozott.

Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

Olvasóink írták

 • 8. Csaby83 2012. szeptember 21. 11:06
  „Nem Troll, inkább ORK! :)”
 • 7. Mike3 2012. szeptember 20. 19:51
  „190 centis léccel? hegyi troll az elkövető? :)”
 • 6. czindi 2012. szeptember 20. 17:42
  „Kedves 5. fxtrader , ha minden nőt agyonvernének, aki félrelépett, a születésszabályozással nem lenne gond. No meg gyerek se lenne...tisztelet a kivételnek...
  a férfias ( szemtől-szembeni) gyilkosságért járna ennyi év ( vagy több ) a gyáva, álmában ölésért életfogytiglan...”
 • 5. fxtrader 2012. szeptember 20. 16:34
  „Azt senki se felejtse el, még egy nő se... ha félrelép lehetnek ilyen következmények is... ezzel a nők nem számolnak én nem is értem????”
 • 4. zero 2012. szeptember 20. 16:30
  „http://www.youtube.com/watch?v=4wW3a5NvApM&feature=player_embedded Ezek már csak ilyenek”
 • 3. haresz 2012. szeptember 20. 14:21
  „Halálbüntetés visszaállítását!”
 • 2. Egyolvasó 2012. szeptember 20. 13:28
  „Naaaaaaaaaa, hogyhogy ki merték írni az elkövető nevét, sárba tiporva a személyiségi jogokat.
  Hova jutott a világ.”
 • 1. Csaby83 2012. szeptember 20. 12:38
  „Csak 16év??? ÉLETFOGYTIGLAN MINIMUM!! Felháborító... villamoszéket kellene az ilyen szem..ládának! De a legjobb az lenne, ha végre megszabadulnánk az ilyenektől... Mehet a többi is Kanadába! Vagy inkább a sivatag közepére...
  Ilyenkor sírjuk vissza a régi igazságszolgáltatást.. :/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zászló Erdélybe

Az erdélyi testvértelepülésen, Székelydobón járt a napokban a ferencszállási képviselő-testület küldöttsége. Tovább olvasom