Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Szerszámokat keresnek

Magyarcsanád - Magyarcsanád volt polgármestere, a független Guba István szerint az új faluvezetés ellene irányuló lejáratási kísérlete, hogy utódja, Farkas János (Fidesz) feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, azt gyanítva: az előző vezetés idejében tűntek el szerszámok az önkormányzati raktárból 2 millió forint értékben.
Magyarcsanád polgármestere feljelentést tett lopás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen – erősítette meg lapunk értesülését a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A feljelentés szerint az ismeretlen tettes vagy tettesek különböző munkagépeket, szerszámokat, munkaeszközöket tulajdonítottak el. A főkapitányság a Kisteleki Rendőrkapitányságot jelölte ki a nyomozást lefolytatására, az eljárás folyik.

A történtekkel kapcsolatban a falu új vezetője, Farkas János (Fidesz) lapunknak elmondta: a közmunkaprogramban vásárolt eszközök – például benzinmotoros fűkasza és talicska – hiányoznak a községháza raktárából. Tavaly, azaz az előző faluvezetés idején a leltárban ezek még szerepeltek, most viszont hűlt helyük. A minden bizonnyal ellopott eszközök összértékét közel 2 millió forintra becsüli. Hozzátette: nem véletlenül készíttetett leltárt, a faluban ugyanis mendemondák keringtek arról, mi lett az eltűnt holmival. Elképzelése is van, ki lehet a felelős a történtekért, megnevezni azonban nem kívánja az illetőt. – Azért fordultam a rendőrséghez, hogy ezt tisztázza – hangsúlyozta.

Megkerestük Guba Istvánt, aki a szerszámok eltűnésekor a falut irányította. Azt mondta, ez az új faluvezetés lejáratási kísérlete, neki semmi köze a feltételezett lopáshoz, az ő idejében még megvolt minden. Hangsúlyozta, a polgármesteri hivatal átadás-átvételkor jegyzőkönyv készült, ami szerint nem hiányzik semmi. Farkas János viszont erre reagálva lapunknak azt mondta, a jegyzőkönyv az önkormányzati raktárra nem terjedt ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kölnben is siker a Marusius

A Maros ókori neve alapján Marusius a fantázia-márkaneve annak a motornak, amit saját kezűleg épített a 43 esztendős makói mezőőr, Orkonyi Károly. Tovább olvasom