Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Színházi operista a makói Overdreamben

A Szegedi Nemzeti Színház énekesét, Papdi Erikát kérte fel a makói Overdream rockzenekar, hogy legyen a csapat frontembere. Erika nem fél az új közegtől, a kemény rockerektől, maga is szereti ezt a muzsikát – új zenésztársait pedig máris meghívta egy operaelőadásra.
Énekest váltott az első albumával tavaly jelentkezett, hat esztendeje alakult makói rockcsapat, az Overdream. Ami a tagcserében igazán érdekes: az új frontember, Papdi Erika a Szegedi Nemzeti Színházból érkezett. A fiatal művésznő már túl van az első próbákon, beilleszkedett a csapatba – erre amúgy szüksége is van, hiszen alig egy hónap múlva már színpadra is lép az együttessel a budapesti

Gothica Fesztiválon. Papdi Erika egyébként szerényen azt mondja, nem tartja magát operaénekesnek. Nekünk énekkari művészként mutatkozott be és szándéka szerint mindaddig ehhez tartja magát, amíg főszerepet nem énekelt. Pedig nem csak kórustagként állt már a színpadon: nyolc eddigi szerepe közül talán Donna Elviráé volt a legemlékezetesebb az idei évadból. Kisiskolás kora óta énekel, a színház előtt keresztelőkön és más rendezvényeken kápráztatta el hangjával a közönséget, a színházig pedig – érdekes módon – autodidaktaként jutott el.

Enikő elköszönt

„Sajnos a távolság, az iskolai elfoglaltságok miatt egyre nehezebben tudtam összeegyeztetni a zenekarozást. Én nagyon köszönök mindent, amit tőletek kaptam! A zenekarnak kívánok további nagyon sok sikert, és remélem, még sokszor csápolhatok majd a közönség soraiban a koncertjeiteken!" – írta búcsúzásképpen volt zenésztársainak és a rajongóknak az Overdream-honlap fórumába a távozó énekesnő, a budapesti Tóth Enikő.

Hogyan merte elvállalni, hogy egy rockzenekar frontembere legyen? Úgy, hogy – bár az Overdreamet korábban nem ismerte – a könnyűzenét, a rockzenét eddig is szerette. Egyik nagy kedvence például Tina Turner. Egyik kórusbeli kollégája, barátnője szólt neki, hogy egy rockzenekar énekesnőt keres. Megkapta az együttes első albumát, meghallgatta, és mivel megtetszett neki az anyag, elfogadta a felkérést.

Azóta mindennap gyakorol – az egyetlen problémát számára az angol nyelvű dalszövegek jelentik, angolul ugyanis egyelőre keveset tud. A zene, mivel az Overdream egyfajta szimfonikus rockmuzsikát játszik, egyébként sem állt távol tőle, de a számára új közönségtől, a kemény rockerektől sem fél. Úgy gondolja, ez egy érdekes kísérlet lesz számára. Ugyanakkor örül, hogy nem csak ő nyitott az újdonságokra, a sokszínűségre, hanem új zenésztársai is: a rockmuzsikusok a kedvéért máris megnéztek Szegeden egy operaelőadást – a Trubadúrban Erika a kórusban énekelt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makón Kaszáék és a Party aratta le a babérokat

Makóra látogatott lakodalmas zenekaros versenyünk. A sikert jól mutatja: a mulatós zenére… Tovább olvasom