Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 15°C Még több cikk.

Színötösök a makói Hagymaházban

Makó - Lapunk Szín 5-ös fotózásának harmadik állomásán, a makói Hagymaházban szerdán 170 kitűnő tanulót kaptunk lencsevégre. Noha a gyermekeket olykor biztatni kellett a mosolyra, mindenki szívesen állt a fényképezőgép elé.
A felvételi vizsgán a második legjobb eredménnyel jutott be, így szeptembertől a József Attila Gimnázium nyolcosztályos tagozatának diákja lesz tegnapi Szín 5-ös fotózásunk egyik résztvevője, a makói Dán Annamária. A kedvesen mosolygó, 12 éves leányzót szülei, Dán János állatorvos, volt honatya és Dánné Varga Julianna tanárnő kísérte el a Hagymaházba. Annamari lelkesen mesélte: mindig is kitűnő tanuló volt, de nemcsak erre büszke, hanem arra is, hogy rajzaival már nemzetközi díjat is nyert, és zongoratudását is harmadik díjjal jutalmazták egy iskolai versenyen. Hobbija viszont az olvasás – többnyire regényeket fal, legutóbb Kipling Kim, az ördöngös című könyvét olvasta el. Abban bízik, hogy a kitűnő bizonyítványért ezúttal is egy szívének kedves regényt kap majd ajándékba.

Annamari bátran vállalta a fotózást az előcsarnokban, készségesen állt Miskolczi Róbert fotóriporter kollégánk lencséje elé. A diákok közül senki sem makacsolta meg magát, a mécses sem tört el még a legkisebbeknél sem, a mosolyra ugyanakkor többeket is biztatni kellett. „Gondolj a főnyereményre, az útra a franciaországi Eurodisneybe, az aztán vidám dolog!"– ösztönözte ottjártunkkor barátságos ábrázatra büszkeségét egy apuka.

A regisztrációnál sem volt fennakadás. Fotó: Miskolczi Róbert

Ugyanerre viszont egyáltalán nem volt szüksége az Almási utcai iskolában tanuló Varga Noénak. A talpraesett legény természetesen tisztában van vele, hogy különleges keresztneve a bibliai Noéra utal, és azt is elmesélte, mit tett az özönvíz idején jeles névrokona. Ő még nem tudja, mit kap a nagyszerűen lezárt tanévért, mert az ajándékot a születésnapján fogja megkapni. Tavaly mindenesetre biciklit kapott, aminek nagyon örült, hiszen hobbija a sport – úszik, atletizál, focizik, kilenc érmet gyűjtött össze eddig, ami legalább akkora teljesítmény, mint a színjeles bizonyítvány. Hogyan sikerült mindez? Édesanyja, Vargáné Bíró Gabriella azt mondta, Noénak az ötöshöz lényegében elég az, amit délelőtt és a napköziben tanul, így késő délután edzhet, csak hétvégén kell egy kicsit tanulnia még. Ha van egy kis szabadideje, ezenkívül internetezik. Nyaralási úti célt is így választott a családnak: a Balatonhoz és Pannonhalmára utaznak augusztus elején.

Fotózási helyszínek

Mindszent (művelődési ház, Szabadság tér 37.): június 26., 14–17 óráig.
Mórahalom (Aranyszöm Rendezvényház, Röszkei u. 1.): június 26., 14–17 óráig.
Szentes (ifjúsági ház, Tóth J. u. 10–14.): június 27., 13–17 óráig.
Kistelek (rendezvényház, Kossuth u. 5–7.): június 27., 14–17 óráig.
Csongrád (művelődési központ, Szentháromság tér 8.): június 30., 14–17 óráig.

Olvasóink írták

  • 1. cxghj 2008. június 30. 10:20
    „én is ott voltam !
    Köszönöm a fürdő belépőjegyet!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiszomboron nincs szemétgond

Kiszombor - Kiszombornak sikerült megoldani azt, ami Makó térségében a legtöbb falu számára még… Tovább olvasom