Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Sziréna búcsúztatta a tiszteletbeli rendőrré avatott Dominikot

Makó - Rendőri tiszteletadás mellett, egy rendőrautó szirénájának hangjára temették el kedd délután Makón Igaz Dominikot. A 14 esztendős fiú agydaganattal küzdött – halála előtt nem sokkal fogadták tiszteletbeli rendőrré, mert ez volt a vágya.
A makói Igaz Dominikról két évvel ezelőtt írtunk először. Akkor szervezett javára jótékonysági futást a Makói Mocorgók Sportegyesület, és a rendezvénynek köszönhetően, amelyen sok százan vettek részt, több mint 900 ezer forint gyűlt össze gyógykezelésére. Az adományokra azért volt szükség, mert a fiút az agydaganat egy különösen agresszív fajtája támadta meg. Legutóbb, alig két hete pedig akkor írtunk róla, amikor Palicz András makói rendőrkapitány tiszteletbeli hadnaggyá fogadta, és rendőrsapkával, szolgálati jelvényekkel ajándékozta meg – Dominik álma ugyanis az volt, hogy rendőr lesz, ha felnő.

Sziréna búcsúztatta a tiszteletbeli rendőrré avatott Dominikot. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Mint annak idején beszámoltunk róla, Dominik hihetetlen bátorsággal, elszántsággal vette fel a harcot a gyilkos kórral – a múlt héten azonban alulmaradt a küzdelemben. Temetésére a makói római katolikus temetőbe több százan mentek el. Az őt búcsúztató pásztor, Lukács József elcsukló hangon idézte fel, hogy a 14 esztendősen távozó fiú milyen volt: betegsége, fájdalmai ellenére mindig vidám és mosolygós, kedves, akinek nagy tervei voltak, és aki megtalálta az utat Jézushoz. A tisztaságot jelképező hófehér koporsóban, rendőri tiszteletadás mellett, egy rendőrautó szirénájának hangjára temették el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvodában a közmunkások

Közfoglalkoztatottak végezték el az állagmegóvási, karbantartási munkákat a makói Kálvin téri óvodában: 40 helyiséget festettek ki, és újramázolták az ajtókat, ablakokat – tájékoztatta lapunkat Fekete Tibor, az önkormányzat városüzemelési koordinátora. Tovább olvasom