Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Sziszifuszi harc a makói szemetelőkkel

Makó - Továbbra sem vendégcsalogató az a kép, amely közvetlenül Makó előtt azokat fogadja, akik az M43-asról letérve Újvárosnál hajtanak a városba: nagy területen halmokban áll a szemét. A régi hulladéklerakóból már nem hord ide a szél semmit, az illegális szemétlerakás azonban továbbra is gond.

Legutóbb másfél éve számoltunk be arról, hogy elképesztő látványt nyújt az út mente Makó közvetlen közelében, ahol az M43-as főútvonalról érkezők Újváros felé behajthatnak a városba: nagy területet borít szemét. Akkoriban kettős okát leltük az áldatlan állapotoknak. Egyrészt a szél a közeli, lezárt régi szeméttelepről áthordja a papírt, egyéb könnyű hulladékot, de az is nyilvánvaló volt, hogy a szanaszét heverő dolgok egy részét minden valószínűség szerint nagy tételben vitték oda. Üres műanyag flakonok, zsákok, használt autógumik, nejlonzsákok tűntek elő a gyomnövények és a fű közül. Most megtapasztaltuk: az elkeserítő kép azóta sem sokat változott – még kupacokban lerakott építési törmeléket is láttunk a helyszínen.

Fotó: Dm
Fotó: Dm

A városházán megtudtuk: az egykori szeméttelepről már nem fújhat a területre a szél semmit, megkezdődött ugyanis a rekultiváció. Az illegális szemétlerakás azonban keményebb dió. Mint annak idején megírtuk, a Kommunális Nonprofit Kft. kapta feladatául, hogy időről időre igyekezzen itt rendet tenni. Úgy tudjuk, ezzel nem álltak le, csakhogy a munka szélmalomharc: óriási területről van szó, az illegális szemétlerakókat pedig szinte lehetetlen tetten érni. A helyszínre még út is vezet, így nem csoda, hogy – bizonyára az éj leple alatt – időről időre újabb szállítmányok érkeznek ide.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baloldali belháború Nagylakon

Furcsa helyzet alakult ki Nagylakon: a független, de tudottan baloldali polgármesternek, Gyarmati Andrásnak októberben MSZP-s kihívója lesz. Tovább olvasom