Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Szívroham vitte el a 12 gyermekes apát

Apa nélkül maradt a lapunkban már bemutatott nagyéri Fülöp család 12 gyereke: a férfit nemrégiben szívroham vitte el. A család most nemcsak a tragédia árnyékával, de a mindennapi megélhetés gondjaival is küzd.

– Nagyon hiányzik, mindennap többször is eszembe jut édesapám. Főleg lefekvéskor. Ám akit a leginkább megviselt a tragédia, az a legkisebb húgom, Brigi, aki alig múlt 2 éves. Ő még mindennap azt mondja, apu dolgozni van, és haza fog jönni. Akkor is őt emlegeti, ha a tévében látunk egy rá emlékeztető férfit – sóhajtja a 18 esztendős Fülöp Szilvia. Ő az egyik félárván maradt gyerek a családban – a 12-ből.

A nagyéri Fülöp családot egyszer, 2013 karácsonyán, az akkori Jóakarat Hídja-sorozatban már bemutattuk. Megírtuk, hogy a szülők azért vállaltak ilyen sok gyereket, mert mindkettőjüknek sok testvére volt, és hogy az édesanya mindennap 5-kor kel, hogy a még a szülői házban élő gyerekeket óvodába, iskolába, munkába indíthassa. Akkor arról is beszéltek, hogy megromlott egészségű apjuk, Fülöp János igyekszik minden munkát elvállalni – szerény körülmények között, beosztással élnek, adósságuk sincs.

Szívroham vitte el a 12 gyermekes apát Fotó: Schmidt Andrea (galéria)
A nagycsalád életét néhány hete borította fel az édesapa váratlan halála. Özvegye, Irénke úgy meséli: férje a munkahelyén, a csanádalberti szürkemarha-telepen lett rosszul. Onnan behozták a nagyéri orvosi rendelőbe, ott halt meg szívrohamban. „Ki tudja, ha mentőt hívnak hozzá, talán még most is élne" – mondja a könnyeivel küszködve. Nagyon jó ember, csodálatos édesapa volt – teszi hozzá. A gyerekek közül – születésük sorrendjében János, Krisztián, Tamás, István, Tündi, Szilvi, Sanyi, Emánuel, Benjámin, Laci, Diána és Brigitta – a két legidősebb már saját családban él. Jánosról külön is írtunk, mert a közmunkát sikerült állásra cserélnie, s mint most megtudtuk, azóta is a savanyítóüzemben dolgozik.

Az otthon lakó nagyobbak közül is dolgoznak már hárman, de a kicsik is kiveszik a részüket a ház körüli munkákból. A 10 éves Benjámin például azt meséli, fát szokott vágni, és be is hordja a tüzelőt. A tűz akkor is lobogott a lepusztult küllemű ház előszobájában, a régi cserépkályhában, amikor ott jártunk.

A Fülöp család máig nagyon hálás olvasóinknak, amiért tavalyelőtt sok mindennel – egyebek mellett fával, ruhákkal, cipőkkel, déligyümölcsökkel – támogatták őket. Fülöpné azt mondja, a segítség most is elkelne nekik, mert a tetőjük javításra szorul és a melléképületként szolgáló garázs is tönkrement. De ami a legfontosabb: a mindennapi élethez is, ami a tragédia óta nemcsak szomorúbb, de még nehezebb is lett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lesz-e újra Makón BMX-pálya? Az önkormányzat várja az ötleteket

Az előző városvezetés idején nem sikerült felújítani a BMX-ező, gördeszkázó fiataloknak 13 éve kialakított extrémsport-pályát, mert megszűnt a pályát fenntartó egyesület. Tovább olvasom