Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Szomjoltás a köztéri csapból

Makó - Nincs hiány Makón az ivókutakból, csak a belvárosban hetet számoltunk belőlük. A városlakók szívesen használják a köztéri csapokat a meleg nyári napokon.
Hét ivókút áll a belvárosban, amelyek közül egy kivételével mind hibátlanul működik. A kutak ötpercnyi sétán belül helyezkednek el, ezek közül három a Széchenyi téren található. A Csipkesor előtti már hosszabb ideje nem üzemelhet; nyomógomb nincs rajta, és még víztócsát sem láttunk körülötte. A Lordok-háza előtti másik két ivókút a helyiek kedvence. Habár az itteni kút egyikéről letört egy márványdarab, ez mégsem befolyásolja a járókelőket az ivásban; egyértelműen azt nyilatkozták, szükség esetén ezt veszik igénybe legszívesebben.

A városlakók szívesen használják a köztéri csapokat a meleg nyári napokon.
A városlakók szívesen használják a köztéri csapokat a meleg nyári napokon.

A Bérpalotával szembeni, gömb alakú kút a város legújabbja. Itt három különböző méretű csap áll a szomjazók rendelkezésére. – Nagy előny a háromfajta méretezés, így még a kisebbek is bátran ihatnak a csapból, nem kell őket felemelni – magyarázza Pálné Horváth Eszter, aki éppen kisfiával ivott a kútból. A gyermeknek látszólag nagyon tetszett az, és a biztonság kedvéért mindhármat leellenőrizte, biztosan folyik-e belőlük víz.

A Petőfi-parki kútról a festék már itt-ott lekopott, ennek ellenére jól kihasznált. A játszótér közelében számos kisgyermekes család veszi igénybe, hogy szomjukat oltsák hűsítő vizével. – Hideg és frissítő – fogalmaz röviden Illés Orsolya, miközben barátja tartotta lenyomva a csapot. A belvárosban még a Pulitzer kollégiumnál és a buszpályaudvarnál ihatunk köztéri csapból.

Olvasóink írták

 • 10. hajosinas 2012. augusztus 21. 11:30
  „ewan 2012.08.17. 17:39
  Talán ha odafigyelt volna a gyermek lázas tevékenységére, valószínű az ott tartózkodásuk ideje alatt sem maradt volna a gyermek kezében az ivókút csapja.Bár megjegyzem, már magam is többször láttam amikor a "felügyelet" mellett ténykedő gyermek kúthoz érkezését követő első cselekménye a csap lecsavarása volt.
  Talán mégis indokolt lenne, valami más megoldással felszerelni azt a fránya csapot.”
 • 9. törppicur 2012. augusztus 20. 21:16
  „Én mikor inni szerettem volna , nem tudtam mert nem működött a képen látható kút. Akkor most hogy van ez?
  Nem 25 fok volt kint..”
 • 8. makovaros 2012. augusztus 18. 19:32
  „7. Na már működik akkor örülök neki. Kösz az infót :)”
 • 7. cindi 2012. augusztus 17. 18:41
  „Épp ma jártam a Szent István téren és fel van újítva az ivókút. De működik a Petőfi parkban,a Víztoronynál és az Almási játszótéren is.De lehet inni a kék nyomós kutakból is.”
 • 6. ewan 2012. augusztus 17. 17:39
  „Néhány napja a másfél éves kisfiamnak a kezében maradtak a legkisebb "gömbkút" csapjának az alkatrészei. Sikerült neki 1 perc alatt puszta kézzel szétszednie. Vissza lett rakva, de szerszám nélkül csak kézzel tudtam rászorítani.”
 • 5. Racoon 2012. augusztus 17. 16:38
  „Legközelebb a makói nyilvános wc-kről kellene írni. Az kicsit rövidebb lesz.”
 • 4. makovaros 2012. augusztus 17. 13:55
  „Szent István téri se üzemel Amúgy szerintem még kellene ilyen kút a Juhász gyula tére is meg minél több játszótérhez.”
 • 3. Slenkra 2012. augusztus 17. 13:05
  „#1Egyolvasó
  "A kutak ötpercnyi sétán belül helyezkednek el, ezek közül három a Széchenyi téren található. A Csipkesor előtti már hosszabb ideje nem üzemelhet; nyomógomb nincs rajta, és még víztócsát sem láttunk körülötte. A Lordok-háza előtti másik két ivókút a helyiek kedvence."

  Le van írva , hogy ott az a két kút :) Gondolom szándékosan nem írta le a cikk írója a bankot és a drogériát, hisz reklámnak tűnhet.”
 • 2. vip007 2012. augusztus 17. 12:37
  „"...de van egy kút a zebránál a szökőkúttal szemben is."

  Na az az a kút, amiről valami marha letörte a csapot, így nem működik.”
 • 1. Egyolvasó 2012. augusztus 17. 12:28
  „"A belvárosban még a Pulitzer kollégiumnál és a buszpályaudvarnál ihatunk köztéri csapból. "

  és az OTP, valamint a Rossmann előtt lévő kutakból, de van egy kút a zebránál a szökőkúttal szemben is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Középkori temetőt találtak a csatornázók

Csontok kerültek elő a földből a napokban Makón, csatornaépítés közben. A múzeum régészei most föltárják a beruházás útjába eső sírokat. Tovább olvasom