Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Szomorú szülinap vár az Árkádiára

Makó - Bizonytalan a 10 esztendeje indult első makói rádió, az Árkádia sorsa. A tulajdonos, Sipos Jenő a gazdasági válság számlájára írja, hogy megfogyatkoztak a hirdetők, támogatók.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

Nagy reményekkel indult egy évtizede Makón a város első rádiója, az Árkádia. Az induláskor csak zenét sugárzott a 96.8 Mhz-en, később azonban lassanként mind több és több tematikus műsor került a műsorrendbe – a reggeli ébresztő mellé többek között zenei, kulturális és sportműsorok, közéleti magazinok kerültek, sőt egy időben a nemzetiségeket is megcélozták anyanyelvükön szóló összeállításokkal. Az adást nemcsak a városban, de a környező falvakban is lehetett fogni már a kezdetektől. Ahogy idővel gyarapodott a műsorstruktúra, úgy nőtt a stáb is; volt, hogy a Návay téri, a Váll-Ker Kft. épületének emeletén kialakított stúdióban jó néhány fiatal szorgoskodott riporterként, szerkesztőként.

A tulajdonos, Sipos Jenő – korábban az azóta lebontott Árkádia parkszínpad, majd egy időben a városi tévé főnöke – az induláskor bizakodva nyilatkozta lapunknak: úgy tűnik, egy ilyen helyi médium kereskedelmiként is életképes a Maros-parti városban. Mindez ma már a múlté, és a rádió vezetője azt mondja, meglehet, a tizedik év az utolsó is lesz egyben a rádió életében.

Immár csak ketten készítik a műsorokat, amelyek kínálata erősen lecsökkent – kívánságműsoruk persze népszerű, a közéleti Marosvölgyi Magazint is sokan hallgatják, híreket is mondanak óránként. Sipos Jenő azt mondja, a negatív tendencia egyértelműen az egyre mélyülő gazdasági válság számlájára írható. Kevés a hirdetőjük, állandó támogatóként csak a stúdiónak helyet biztosító Váll-Ker Kft.-re és az egyik takarékszövetkezetre számíthatnak. Hogy mi lesz a rádió sorsa, várhatóan néhány héten belül, lehet, hogy a születésnapig eldől – az indulás hivatalos dátuma 2003. március 15-e volt.

Olvasóink írták

 • 3. papika56 2013. március 01. 22:15
  „Inkább ezt, mint a MTV t támogassa az önkormzat! én is ezt hallgatom minden reggel.
  Hol vannak a lányok? Kittike pl. olyan aranyosan ,vidáman beszéltek ..szerettük hallgatni .”
 • 2. eva45 2013. február 28. 14:21
  „Mire megszerettem , megszűnik?
  Sajnálom hogy nincs már magyar óra meg retro vasárnap.”
 • 1. pog 2013. február 28. 12:38
  „lehetnem szavazni helyi TV vagy rádió akkor a rádióra szavaznék...életszerűbb mint a TV ott csak Pétőr szerepelt és társai, így van létet....sajna a rádió nem szív ügyük ....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óföldeák régen és ma – a neten

Óföldeák régen és ma – ezzel a mottóval indított nemrégiben csoportot a legismertebb közösségi oldalon Tóth-Nacsa Ágnes. Tovább olvasom