Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 8°C | 22°C Még több cikk.

Szotszkov Krisztián nyert a Megasztárral

Makó - Bár a budapesti, második fordulóból már nem jutott tovább, mégis úgy érzi, nyert a Megasztárral a makói Szotszkov Krisztián. A 12 éves fiú korábban az utcára sem mert kimenni, szégyellte, hogy egy betegség miatt kihullott a haja – a nyilvános szereplés azonban meghozta az önbizalmát.
Évekig az utcára sem mert kimenni, mert egy rejtélyes immunbetegség miatt kihullott a haja – most viszont nemcsak utcabeli barátai, de még barátnője is van a 12 éves Szotszkov Krisztiánnak. A változás a TV2 Megasztár című énekes tehetségkutató műsorának köszönhető: megjött az önbizalma, haverjaival gördeszkázik, csavarog, ahogy bármelyik korabeli fiatal. A versenyre egyébként a sokat számítógépező makói fiatalember az interneten keresztül jelentkezett, méghozzá úgy, hogy ezt senkinek sem árulta el. Amikor telefonon visszahívták a jó hírrel, hogy várják a szegedi elődöntőn, az édesanyja vette fel a telefont, és tudván, hogy fia mennyire zárkózott a betegsége óta, igencsak meglepődött. Ugyanakkor büszke is volt rá – azok után meg különösen, hogy az első válogatáson sikerrel szerepelt, és a második, budapesti bemutatkozásra is lehetőséget kapott.

Krisztián már nemcsak énekel, de gitározik is. Fotó: Szabó Imre
Krisztián már nemcsak énekel, de gitározik is.
Fotó: Szabó Imre

Krisztián amúgy azonkívül, hogy tagja az iskolai énekkarnak – a Szent István Egyházi Iskolába jár, jó tanuló –, nem csiszolta, képezte hangját. Azt mondja, csak otthon énekelget, méghozzá azokat a számokat, amiket a világhálóról tölt le. Kedvencei olyan előadók, mint az Anti Fitness Club, a No Thanx, Lola vagy Avril Lavigne. A Megasztár szegedi fordulójában, a Széchenyi téri nyilvános meghallgatáson a No Thanx egyik számát adta elő; itt hatezer jelentkezőből, százötven versenyző között jutott tovább, a hét végén bemutatott budapesti meghallgatáson pedig még keményebbre vette a figurát, mert a Kör című Edda-klasszikust is repertoárjára tűzte. Két kedves emléket is őriz: az egyik, hogy Szegeden dedikálta a sapkáját Till Attila, a másik, hogy budapesti szereplése után maga mellé ültette a zsűri asztalához Eszenyi Enikő, és részt vehetett az utána következő produkció értékelésében.

Krisztiánnak nem szegte kedvét, hogy nem jutott tovább a második fordulóból. Azt mondja, jelentkezni fog a következő Megasztárba, de más tehetségkutató műsorokba is, és már nemcsak énekel, de gitározik is. Ám amikor megkérdeztük, hogy ha nagy lesz, énekes akar-e lenni, mosolyogva csóválta a fejét. Más álma van: kamionsofőrként szeretné róni az utakat, falni a kilométereket.

Hétéves kora óta kopasz

Krisztián haja öt nap alatt hullott ki hétéves korában egy rendkívül ritka, ismeretlen eredetű immunbetegség következtében. Amikor erről kérdeztük az édesanyját, Szotszkov Gábornét, egy vaskos mappát vett elő a szegedi és a budapesti vizsgálatok, kezelések eredményeiről. Mint megtudtuk, Krisztián betegsége az orvostudomány mai állása szerint véglegesen nem gyógyítható, élete végéig erős gyógyszereket kell szednie, és havi rendszerességgel kell járnia ellenőrzésre. Az édesanya egyébként özvegy, most méltányossági gyesen van, igen szerény körülmények között, a két nagyszülővel egy fedél alatt neveli Krisztiánt és húgát, Krisztinát. Amikor a fia a meghallgatáson énekelt, sírva fakadt örömében.

Olvasóink írták

  • 3. Anyucid 2008. szeptember 09. 08:50
    „Nagyon meg leptél kicsi fiam,remélem amiért én is hozzá szólok,ehhez te is meglepődől úgy mint én amikor telefonáltak Budapestről,hogy vigyelek meghalgatásra Szegedre,és később Budapestre,mert ugyan is be jutottál,oda ahová szerettél,volna menni,hisz minden álmod ez volt!Örülök a sikereidnek,további jó tanulást,kitartást a suliba,és vigyázz a hugidra,kíméljed!!!Tudod miről beszéltünk!!!Anyucid!Ja és SZERETLEK!!!!Büszkeségem!!!”
  • 2. rajongó 2008. szeptember 04. 16:10
    „Nagyon ügyes voltál! Kívánom hogy elérj mindent amit az életben szeretnél.”
  • 1. Manga Gyuláné 2008. szeptember 02. 21:51
    „Nagyon talpraesett vagány kisrác Krisztián.Örülök,hogy személyesen is ismerhetem Őt,mert vendégem volt Esztergomban a Golf túristaszállóban,ahol megérkezéskor illendően bemutatkozott barátságos , érdeklődő korához képest nagyon értelmes gyermek.Gratulálok a sikeredhez , további terveidhez , céljaid eléréséhez kitartást ! Jó tanulást és jó egészséget kívánok. Marika néni”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjba vonul Orosné Spák Hedvig

Makó - A múlt héten derült ki Orosné Spák Hedvig általános iskolai pedagógus – nem mellesleg a… Tovább olvasom