Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Szükséglakás Petrovicséknak

Úgy tűnik, van esély arra, hogy szükséglakást kapjon az a makói asszony, akinek a házát kifosztották és lakhatatlanná tették, amíg hosszabb időre távol volt.
Egy hónapja fordult lapunk szerkesztőségéhez a makói Petrovics Józsefné, aki különös módon lett hajléktalan: Dembinszky utcai házát nem csupán kifosztották, amíg családjával együtt hosszabb ideig távol volt, de úgy meg is rongálták, hogy gyakorlatilag lakhatatlanná vált. Az épületről, mint akkor megmutatta nekünk, hiányoznak a nyílászárók, a teljes tető, de falak sincsenek már mindenütt meg. Most az asszony nagykorú lányánál laknak, ám minthogy Petrovicsnénak és férjének két kiskorú gyermeke is van, összesen kilencen laknak a honvédi házban. Az asszony azért kereste meg nemrég lapunkat, hogy elmondja: kilátástalannak érzi helyzetüket, sokáig ugyanis már nem maradhatnak abban az otthonban, ahol laknak.

Honvédban előfordul

Bár a Petrovicsné házával történtek első hallásra különösnek tűnnek, Makó Honvéd városrészében nem példa nélküli a hasonló bűncselekmény. Lapunkban is beszámoltunk például arról, hogy a Táncsics Mihály utcai egykori cigányklubot – egy faházat – előbb kifosztottak, majd apránként, bő két év alatt lebontottak ismeretlenek; a faanyag minden bizonnyal tüzelőnek kellett. A tettesek nem kerültek rendőrkézre.

Most, egy hónappal a cikk megjelenése után némi reménysugár csillant meg a szerencsétlenül járt család előtt. Mint kiderült, pályázhatnak egy szerény honvédi szükséglakásra. Mint Petrovicsné lapunknak elmondta, ezzel elégedettek is lennének, többre ők sem gondoltak. Hogy beköltözhetnek-e a most üresen álló hajlékba, az a jövő hónap közepére derül ki. Azt, hogy kik tették tönkre a házát, és kik azok, akiket nem csak felelősségre lehet vonni ezért, de esetleg kártérítésre is kötelezni, továbbra sem tudni. A bűnügy miatt indított rendőrségi nyomozást ugyanis az ügyészség lezárta arra hivatkozva, hogy nem deríthető ki egyértelműen, kik gyanúsíthatók. Petrovicsné még bizakodik: a határozat ellen fellebbezett, abban a reményben, hogy az eljárás újra elindul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vita az alacsony falról

Egy alacsony kerítés áll egy évek óta elmérgesedett újvárosi szomszédsági vita középpontjában Makón.… Tovább olvasom