Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Szülinapra készül az ifjúsági klub Makón

Makó - Egyéves születésnapjára készül a makói ifjúsági klub. A cigaretta- és alkoholmentes szórakozóhely ötlete bevált, a nyitva tartást már bővíteni is kellett. A legnagyobb gondot – a viselkedésük miatt kitiltottak balhéit – az élet megoldotta.
Makón hosszú éveken át nem volt olyan találkozóhelyük a fiataloknak, ahol dohányfüst és alkohol nélkül tölthették volna el szabadidejüket sporttal, játékkal, beszélgetéssel. Immár egy éve viszont van: a régi városháza egyik pincéjében kialakított zártkörű, regisztrált tagok előtt nyitva álló ifjúsági klubba több tucatnyian járnak napi rendszerességgel. A klub ezekben a napokban épp az első születésnapjára készül ünnepséggel, vetélkedősorozatokkal – tudtuk meg vezetőjétől, Mucsi Tamástól.

Mint megírtuk, az egykori legendás Medicor klub helyiségét még tavaly nyár elején adta oda a város a fiataloknak, akik – a szaktudást igénylő munkákat leszámítva – nagyrészt saját kezűleg takarították ki, tették rendbe és újították fel a helyiséget. A többhetes munkának köszönhetően a mai 40-es korosztályban szép emlékeket idéző pince hangulatos, fiatalos lett, ahová ma már az egykori klubtagok gyerekei járnak. Mindenekelőtt arról nevezetes, hogy sokféle ügyességi és társasjátékkal szerelték fel, van például csocsó-, biliárd- és rexasztaluk, de számítógépeket is kaptak. Versenyeket, szórakoztató rendezvényeket rendszeresen tartanak, sőt a diákönkormányzat is itt tartja üléseit.

Az elmúlt egy évben bebizonyosodott, hogy nagy az igény a városban egy ilyen szórakozóhelyre. Olyannyira, hogy a nyitva tartást bővíteni is kellett – már csak vasárnap és hétfőn tartanak szünnapot. Az egyetlen probléma a klubbal kapcsolatban az volt egy időben, hogy akiket viselkedésük miatt nem engedtek be, rendszeresen összegyűltek a régi városháza előtt. Ám amióta ezek közül a fiatalok közül a hangadó rács mögé került, a polgárőrség pedig külön is figyel a környékre, ez a gond is megszűnt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfélmillió a rendőröknek, benzinre

Makó - Másfélmillió forint értékű benzinutalványt adott a makói rendőrkapitányságnak Makó… Tovább olvasom