Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

T-modell taxik Makón?

Makó - Számos ötlet született az elmúlt években Makón arra, hogyan őrizzék meg a város egyik leghíresebb szülöttének, Galamb Józsefnek az emlékét.
Az önkormányzat például arra készül, hogy Ford taxikat vásárol
turistacsalogató céllal.

Délmagyarország / Délvilág hírek Részletek a keddi Délmagyarországban és Délvilágban. Fizessen elő a napilapra!

Olvasóink írták

 • 18. zoltanszabo 2011. január 30. 21:43
  „T. 17. Amiről írsz--az nem MAKÓ !”
 • 17. citrom01 2011. január 29. 13:43
  „Igaz ha elutazik az ember ,valóban szétnéz mi a helyi nevezetesség ,látványosság,de nem szokta becsukni a szemét hogy a helyi emberek arcán derü,vagy ép szomoruság ,esetleg a nyomor látszik. És valóban ahol nyomor szegénység uralkodik ,oda nem szívesen tér vissza az ember. Menyivel jóbb egy boldog kiegyensúlyozott környezetben ,ahol mindenki jól érzi magát. Vagy nem?”
 • 16. scott1 2011. január 29. 07:28
  „Takavaka!
  Gondolom a pozitív hangvételű hozzászólásom második felére reagáltál, amit szerintem nem értettél meg. Én arra reagáltam, hogy a város vezetése szerint megteremtették a lehetőségeket (autópálya építéssel, fürdő építéssel...) a boldoguláshoz, amivel az itt élő embereknek kell élni, nekik kell megtölteni tartalommal, ezek után rajtuk múlik az egész működőképessége...
  Én most már hiszem, hogy élnek majd vele az általam felsoroltak! Kéz a kézben, egymást segítve, az utolsó tartalékainkat is rááldozva, utolsó leheletünkig kitartva, megtesszük azt amit meg kell még tennünk tisztességes munkával, az egyéni érdekek háttérbe szorításával, ahogy ők is tették eddig! A célegyenesbe vagyunk, csupán egy lépésre a céloktól és hiába volt a sok gáncsoskodás a sok rosszakaró, ezek megcsinálják, ezek meg fogják csináááálni!!!”
 • 15. Takavaka 2011. január 28. 20:46
  „Minden ötlet annyit ér, amennyi megvalósul belőle.
  Én elolvastam az ujságban a teljes cikket, de még mindig nm világos számomra, hogyan fogják kivitelezni az elképzelésüket.
  Ha egy személyautót szeretne az ember forgalomba helyezni, számos előírásnak kell megfelelnie. (Biztonsági berendezések, károsanyag kibocsátás, zajszint stb.) Ha személyszállításra kívánják használni, akkor még nagyobb az elvárás. Azt nem tudom, hogy a tervezett célra, veterán jármű kaphat engedélyt? De biztosan meg fogják oldani. Jó ötlet, remélem megvalósul!
  scott1!
  Ha Te elutazol valamerre, (akár külföldre is) hogy világot láss, pihenj, kikapcsolódj, akkor gondolom nem az ottani szociális és más problémákra vagy kíváncsi. Szerintem, ha ilyennel fogadnának, oda sem mennél. Pedig máshol is előfordul hasonló, sőt nagyobb kontraszt is. Azért attól ott működik a dolog. Akkor itt miért ne menne?”
 • 14. scott1 2011. január 27. 15:52
  „Akkor ez a Nagy Testvér (orwell-i) autója :) Toncsi engem az sem érdekel, ha jó helyi "vállalkozói" szokás szerint ezt is körbeszámlázták, inkább örüljünk annak, hogy élünk, és arra is rájöttem, hogy csak a családjaink látnák a kárát:) Javaslom neked is inkább az éljenzést, addig, amíg nem megy értetek egy este egy "taxi" fekete függönyökkel:)! Legyél pozitív, támogasd a T-modell taxikat Te is.
  Javasoljuk közösen, hogy a taxik ablakaiba rakjanak drága muskátlikat (csak is vöröset)!
  Javasoljuk, hogy az utasok egy lavórban - gyógyvizes marosi iszapban - áztathassák a lábukat!
  Javasoljuk, hogy minden taxiban legyen hagymás chips!
  Javasoljuk, hogy minden ideérkező imperialista turista ismerje meg a Rákosi út, Erdei túra keretében! Javasoljuk a visszaélések elkerülése végett, hogy önkormányzati taxi sofőrje ne lehessen csak megbízható önkormányzati dolgozó hozzátartozója!
  Én most már hiszem, hogy az itt rekedt alacsonyabb iskolázottságúak, a minibálbéresek, a BAR listások, a tartós munkanélküliek, a mély szegénységben élők és a kisnyugdíjasok is megtalálják majd a számításaikat - élve az új lehetőségekkel! Akár 3 nyelven beszélő kutató biológusként, akár 6-7 millás T-modell taxi sofőrjeként, akár szálloda tulajdonosként, akár a vendéglátásba invesztálva...
  Éljen a legvirágosabb T-modell taxi a világon! Éljen! Éljen!”
 • 13. Tony_Soprano 2011. január 27. 14:23
  „scott1 2011.01.27. 12:45
  Ez az ominózus T-model már 1984 ben is a Galamb tulajdonát képezte, éves beígérésvolt a diákoknak a restaurálás a Nyugdíjas Bakaity tanár úr vagy a még mindég dolgozó Joó Sándor szakoktató tudna erről mesélni. Az évekkel ezelőtti vásárlás jóval a rendszerváltás előtt volt, az viszont lehet hogy papíron gazdát cserélt:):D”
 • 12. scott1 2011. január 27. 12:45
  „Na ja! Olvastad a cikket? Az önkormányzat évekkel ezelőtt vásárolt egy jó állapotú autót (ebben semmi kivetni való sincs) amit egy egész szakközépiskola próbál erőt és időt nem kímélve -hangya szorgalommal- azóta is olyan állapotba hozni, hogy beindítható legyen. A múzeum is rendelkezik egy vázzal, de 5-6 millióba kerülne befejezni... Most annak kellene örülnünk, hogy olyan taxikat akarnak beállítani, amiknek az üzembiztonsága egyenlő a nullával, a javításuk szinte lehetetlen - illetve arany árban van - amit persze bele se lehetne építeni a fuvardíjba, mert ha igen, akkor az olyan drága lesz, hogy akár helikopterrel is szét lehetne nézni a városba... Felveszik majd a sofőröket, akik főszezonba szerencsés esetben dolgoznak 2-3 napot, majd miután az út közepén lerobbant autókat ismét évekre betolják a suliba, ők elmennek munkanélkülire? Igazad van, ez egy tényleg egy ragyogó ötlet. Éljen! Éljen!”
 • 11. kgb696 2011. január 27. 11:55
  „tamás22-nek igaza van! Itt a legtöbb hozzászóló olyan mint aki sz..ba harapott!
  Tudnak olyat tenni amitől senkinek lesz depressziós meg elégedetlen? Örüljetek már egy kicsit , hogy éltek, próbáljatok már meg boldogok lenni, és nem itt felmérgelni magatokat, mert a családotok látja a kárát....”
 • 10. Tony_Soprano 2011. január 27. 06:02
  „2 hónapja nem olvastam a fürdőről:) Nem fizet Buzás érte vagy sz@r van a palacsintába. De kell ez a T-model hisz annyi külföldi lesz Makón hogy biztos igénybe veszik:D”
 • 9. Silvio_Dante 2011. január 26. 22:08
  „Az ötlet nem elrugaszkodott, ha valaki olvasta az Új Széchenyi Terv lehetőségeit, csak egy frappáns pályázat kell hozzá. Viszont talán jobb lenne egy múzeum létrehozása (Galamb, Ford) ami ténylegesen turista csalogató lehetne. Várom a fejleményeket.”
 • 8. Tamás22 2011. január 26. 12:45
  „scott1 Nem akarom meg sérteni az embereket, de az emberek pesszimista hozzá állásával van a baj, mért kell minden be a rosszat keresni?”
 • 7. scott1 2011. január 25. 18:19
  „Tamás22!
  Igazán nyomós érveket sorakoztattál fel, tipikus makói (...) véleményformálással. Sokat gondolkodhattál rajta. De gondolom Te majd példát mutatsz, veszel egyet és majd csinálod :)))”
 • 6. Tamás22 2011. január 25. 17:49
  „Már megint! Ez a tipikus makói <moderálva> gondolkodás! Minek ide....!”
 • 5. imre321 2011. január 25. 11:38
  „Ebben a városban minden hülyeségre van pénz,amire kellene arra nincs.”
 • 4. zoltanszabo 2011. január 25. 11:27
  „Majd mondják a turísták ..." menjünk még egy kört...." a megépült fürdő körül !
  Megnézhetik a város körül a belvizet----ha beültetik-- mint rizsföldeket.
  Makón milyen turisztikai látványosság van ? Milyen túristák jönnek ? Megszállnak a régi Koronában ?
  Melyik cukiba ülnek be ? melyik moziba--esetleg --? diszkóba mennek el ????”
 • 3. scott1 2011. január 25. 07:36
  „Itt minden a belvárosban van, aminek bármi köze lehet egy turistához. Mi értelme van a taxikat fejleszteni, amikor a mostani kapacitás is bőven sok? Ha egy turista elhagyná a központot városnézés céljából milyen programokat választhatna??? Honvéd - Egy csepp India? Újváros - Amely annyira régi, hogy sok helyen már minden második ház üres? Adrenalin növelő szlalom rally a kátyús városi utakon? Halálközeli élmény - 30 tonnás kamionok között - a hírhedt Makó-Apátfalva 43-as szakaszon mint egyfajta extrém sport - Vezess és imádkozz program névvel? Ilyen beruházásra Makónál gazdagabb városok se költöttek itthon!”
 • 2. Black&Red 2011. január 24. 22:51
  „És még is mennyibe kerülnének ezek az autók?? Nem inkább a belvíz gondokkal meg a kátyúkkal kellene foglalkozni???”
 • 1. carandi 2011. január 24. 21:03
  „Ezt a baromságot!
  A taxikkal hova , fognak menni?
  Mit szólnak hozzá a régi taxisok?
  Ehez hasonló, nyáron volt mikor a vizet osztottak sátorból öt méterre a közkifolyó kúttol.
  Gratulálok!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem bárddal farag a hentes

Gyermekkori álmát valósította meg az 51 esztendős makói hentesmester, Gyulai Ferenc: újrakezdte a fafaragást. Tovább olvasom