Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Tabutéma a makói baleset

A bérlő továbbra sem nyilatkozik, a munkaügyi főfelügyelőség pedig vizsgálja, milyen minőségben tartózkodott a Makó határában lévő telepen az a Romániából érkezett asszony, akinek a tisztítógép a fejbőrrel együtt letépte a haját. A vizsgálat lezárása a jövő héten várható, a rendőrség is nyomoz.
Józó Imre és felesége is sajnálja a szerencsétlenül járt asszonyt. Fotó: Schmidt Andrea
Jelenleg is folyik a gyökértisztítás azon a földeáki út menti, Makó határán kívül eső telepen, ahol balesetet szenvedett egy román állampolgárságú, de magyar nemzetiségű asszony. Mint megírtuk, miközben a folyó víznél lábat mosott, a gyökérmosó gép forgó dobjára rácsavarodott a nő haja, és leszakadt, a fejbőrrel együtt. Az épület előtt tegnap autók álltak, ládák sorakoztak. Azok, akiket a telepen találtunk, nem voltak hajlandóak szóba állni velünk, annyi azonban kiderült, hogy a kis híján tragikus baleset itt történt. Nem nyilatkozott lapunknak az a férfi, Restás József sem, akiről úgy tudjuk, ő az egyik bérlője a telepnek.

A közel egy kilométerre lévő egyik tanya gazdája, Józó Imre és felesége, Piroska néni azt mondta nekünk: csupán hallottak az egy hónapja történt balesetről, mert a vejük a közelben bérel földet. A környéken azt beszélik, a telepen tartózkodók közül többen elájultak a szörnyű pillanatokban – ők azonban csak a mentő szirénázását hallották, látni sem láttak semmit, mert egy kukoricatábla zárja el előlük arrafelé a kilátást. – Nagyon sajnáljuk azt a szegény asszonyt, állítólag csinos és a haja is szép hosszú volt – mondta szánakozva Piroska néni.

Az, hogy a szerencsétlenül járt asszony valóban feketemunkásként dolgozott-e a telepen, egyelőre nem tisztázódott. Korom Péter, az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Felügyelőség igazgatóhelyettese lapunknak annyit mondott: az a kérdés, szervezett munkavégzés keretében volt-e a helyszínen a nő. Jelenleg a meghallgatások folynak, a vizsgálat lezárása a jövő hétre várható. Folyik a rendőrségi vizsgálat is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telefonálni vagy utazni kell Makóról

Nagy a felháborodás Makón és a környező községekben: különösen az idősebbek sérelmezik, hogy –… Tovább olvasom