Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Talmácsi is segít a makói óvodának

Makó - Relikviákat hozott a makói Petőfi parki óvoda jótékonysági árverésére tegnap Talmácsi Gábor világbajnok gyorsaságimotor-versenyző. Azt mondta, nagyon boldog, hogy szeretettel, lelkesen fogadták annak ellenére, hogy idén nem indul a világbajnokságon.
Autóval, de egy csapat helyi motoros kíséretében jött tegnap délelőtt Makóra Talmácsi Gábor világbajnok gyorsaságimotor-versenyző, hogy népszerűsítse a Petőfi parki óvoda javára hamarosan induló internetes jótékonysági árverést. Az akció az egyik szülő kezdeményezésére indult: Harangozó Attila neves sportolók, sztárok dedikált relikviáit – mezeket, labdákat, ütőket, sapkákat, könyveket – gyűjtött össze azzal a céllal, hogy a nyujtsdakezed.hu oldalon licitálni lehessen rájuk, a bevétellel pedig az óvodát támogassa.

Talmácsi is segít a makói óvodának. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Amíg az óvoda előtt és az udvarban a gyerekek, no meg a rajongók a bajnokot várták, akivel a Maros-hídtól jöttek együtt a makói motorosok, Harangozó Attila lapunknak elmondta: az árverés a világhálón technikai okok miatt még nem indult el. Ám aki máris szeretné támogatni a nemes ügyet, megteheti azzal, hogy elmegy ma délelőtt 10-kor a Hagymaházba az Ugribugri-gálára, és jegyet vált. Az aukcióra egyébként Talmácsi ajánlotta fel a legértékesebb relikviákat: egy motoroscsizmát, egy pár kesztyűt és egy pólót, természetesen valamennyit aláírva.

Talmácsi is segít a makói óvodának. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Talmácsi Gábort és kísérőit nagy taps és éljenzés fogadta. Sokan „Talma" feliratú zászlócskát lobogtattak, mások fotóztak, filmeztek. A világbajnokot a kiscsoportosok kedves műsorral köszöntötték, ő pedig ezt a szponzorai által küldött apró ajándékokkal viszonozta. Lapunknak azt mondta, fontosnak tartotta kiállni a jó ügy mellett és segíteni, de azért is örül, hogy eljött Makóra, mert látta, mekkora szeretettel, rajongással fogadták itt. Ez most különösen fontos a számára, hiszen idén nem tud indulni a világbajnokságon – nem talált olyan csapatot, amely megfelelő feltételeket ajánlott volna. A felkínált tárgyakat a számára különösen kedves brnói futamon viselte, ahol 6. lett – egy évben különben 10–15 pár kesztyűt és csizmát használ el.

Talmácsi is segít a makói óvodának. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Talmácsi mosolyogva, lelkesen dedikált, készségesen állt a fényképezőgépek lencséi elé mindenkivel, és megcsodálta a makói motorosok gépeit is, majd együtt ebédelt az apróságokkal – a menü tegnap gulyásleves és tejberizs volt. A kicsik egyébként nem csak az ő ajándékainak örülhettek: a veterán autósok, illetve a motorosok egyesülete helyi vállalkozókkal összefogva 12 játék motorkerékpárral lepte meg a gyerekeket.

Olvasóink írták

 • 2. szelídmotoros2 2011. március 28. 13:26
  „Csak a valóság és a pontosság jegyében:
  Talma-akit tisztelünk és szeretünk- a Hagymaháznak még a közelében sem járt !
  A Petőfi parki óvodában töltötte a délelőttöt a gyerekekkel,mint ahogyan az a képeken is látszik.”
 • 1. zoltanszabo 2011. március 28. 12:20
  „Csak kár,hogy a Hagymaházba--nem engedték be az iskolás csoportot--mert " Zárt körű rendezvény " volt .
  egy csapat iskolás kíváncsi lett volna Talmácsira--de nem engedték be őket.
  HA-né teszi--veszi magát ott, mikor kinem állhatja a gyerekeket, mert idegesíti a gyerek zsivaj. Ennyire képmutató p@t régen meneszteni kellett volna már. A szülők többsége, meg a dolgozók zöme--útálja HA-nét,csap a polghívatalban van ponzora--v.kinek a barátnője.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talmácsi Gábor Makón jótékonykodik

Makó - Ma délelőtt fél 11-kor érkezik Makóra Talmácsi Gábor világbajnok gyorsasági motoros, hogy… Tovább olvasom